20 juni 2010

De originele Apple hardware iconen

Wanneer je op zoek bent naar een icon van je Mac dan kan je deze op het internet gaan zoeken, vast en zeker zal je hem daar tegen komen.

Je kan hiervoor echter ook gewoon terecht op je eigen Mac. Van bijna alle Macs zijn namelijk hoge kwaliteit iconen (512x512 pixels) aanwezig in de OS X systeembestanden op je harddisk.

Naast alle Mac iconen zijn er iconen beschikbaar van de Apple TV, Airport Extreme, Time Capsule, iPad, iPhone en Xserve.

De iconen zijn vrij eenvoudig terug te vinden, volg hiervoor de onderstaande stappen:

1. Ga in finder naar de map:

Macintosh HD (root) ▸ Systeem ▸ Bibliotheek ▸ CoreServices

2. Selecteer het bestand 'CoreTypes.bundle', klik hierop met de control toets ingedrukt en kies in het context menu de optie 'Toon pakketinhoud..'

3. Er opent nu een nieuw Finder venster, ga hierin naar de map Contents ▸ Resources.

4. In deze map kan je alle Apple hardware iconen terugvinden, deze beginnen allemaal met de bestandsnaam com.apple

De .icns kan je open met Voorvertoning/Preview door er op te dubbelklikken, met behulp van deze applicatie kan je de iconen ook in een ander formaat zoals .png opslaan.

Let op! Verwijder de iconen niet uit de map, als je ze wilt gebruiken kopieer ze dan naar een nieuwe locatie zoals bijvoorbeeld het bureaublad.Reacties


 • maclover

  20 juni 2010 om 13:41

  Is deze tip niet eerder gepubliceerD?

 • quinten

  20 juni 2010 om 14:01

  uhm waar staat die map macintosh HD?

 • Sypie

  20 juni 2010 om 14:17

  De map “Macintosh HD” is de standaardnaam die Apple heeft bij in gebruiknane van je Mac aan de.harde schijf. Het is dus de hoogste map die je kunt vinden op je systeem.

 • Thor

  20 juni 2010 om 20:51

  Als deze map er al was en als de update hier niks aan veranderd had, dan zou men al kunnen weten dat er een iPad zou komen en hoe die eruit gezien zou hebben!

Een reactie toevoegen: