24 oktober 2011

De prullenmand op het bureaublad plaatsen

Via het contactformulier hebben we meerdere malen de vraag gekregen of het mogelijk is om de prullenmand ook op het bureaublad weer te geven. Mogelijk hebben we hier te maken met switchers die zijn overgestapt van Windows want persoonlijk zie ik hier het nut niet van in.

Maar natuurlijk is het geen enkel probleem om de prullenmand ook op het bureablad te plaatsen het beste kan je daarvoor een alias voor gebruiken.

Open een OS X Terminal sessie (Programma's ▸ Hulpprogramma's) en typ daarin het onderstaande commando:

ln -s ~/.Trash ~/Desktop/Trash

Op je bureablad verschijnt hierna een alias die verwijtbaar de prullenmand, het icon van de prullenmand wordt hierbij niet overgenomen. Handmatig kan je zelf ieder icon aan de folder toekennen.

Mocht je op zoek zijn naar een bepaald icon dan kan je daarvoor terug op de website van interfaceLIFT:

http://interfacelift.com/icons/downloads/date/any/

Na het downloaden van het gewenste icon selecteer de prullenmand map op het bureaublad. Klik hierop met de secundaire muisknop en selecteer de optie: 'Toon Info' in het contextmenu of je gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + I. Selecteer het icoon linksboven in het infovenster en sleep daarna het nieuwe icon erop.Reacties


 • mechiel

  24 oktober 2011 om 10:24

  ik heb alle stappen doorlopen, net als met snow leopard, lukt het nu niet in lion om het icoontje van de prullen mand te veranderen…..ik heb het bestandje van de geadviseerde site gedownload maar hij pakt het bestandje niet….wat doe ik fout, wie kan mij helpen?

 • Ivan

  24 oktober 2011 om 11:01

  Ik denk het bestandje kopiëren met command-c. Vervolgens de alias selecteren en command-i (toon info). Linksboven het alias icoontje selecteren (wordt blauw omringd). Ten slotte command-v. Ik hoop dat het werkt.

 • Daan

  24 oktober 2011 om 11:13

  Ik heb beide opties geprobeerd, maar dit lijkt niet te werken. Hoe maakt OSX onderscheid tussen een lege en volle prullenmand qua iconen?

 • thear

  24 oktober 2011 om 11:36

  Zoals in de post al staat:
  totaal onzinnig.

 • Lars

  24 oktober 2011 om 16:08

  Ik zie hier werkelijk het nut niet van… Daarbij staat het ook mooier zoals het nu is.

 • Yikke

  24 oktober 2011 om 17:58

  We hebben het op deze website toch niet over Windows, of zit ik verkeerd…

 • Eelco Deuling

  24 oktober 2011 om 18:42

  @Yikke: sommige (ietwat grijzende) gebruikers hebben soms nog heimwee naar de prullenmand uit het pre- OSX tijdperk. Daar stond de prullenmand standaard rechtsonder in het scherm.

 • Erik

  24 oktober 2011 om 19:39

  Wat is Windows? ;)

 • patricia

  24 oktober 2011 om 19:46

  Ik ben juist blij van windows verlost te zijn.
  Dus ik hou het lekker zo.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!