24 januari 2015

De RSS schermbeveiliging terugzetten in OS X

Een schermbeveiliging is erg leuk wanneer je in het bezit bent van een iMac, Mac Pro of Mac mini. Je hebt keuze uit verschillende schermbeveiligingen, een groot aantal Mac gebruikers missen de RSS-schermbeveiling die standaard aanwezig was in de voorgaande versies van OS X. Deze schermbeveiliging moeten we al ongeveer 2 jaar missen.

Na het geheel verwijderen van RSS in OS X heeft Apple met OS X Yosemite toch besloten de RSS integratie te herintroduceren in Safari door middel van koppelingen. Meer informatie hierover vind je hier terug. Wanneer je de RSS schermbeveiling niet kunt missen is het mogelijk deze weer opnieuw toe te voegen aan OS X. Volg hiervoor onderstaande stappen:

Download [download is niet meer beschikbaar], dit is de originele schermbeveiling die aanwezig was in Lion. Open vervolgens Finder en voer de toetscombinatie shift⇧ + cmd⌘ + G uit. Voer in het net bekomen pop-up venster onderstaand pad in:

~/Library/Screen Savers/

Sleep vervolgens het RSS Visualize.qtz-bestand in de 'Screen Savers' map.

rssschermbeveiliging

Wanneer je nu de schermbeveiling voorkeuren opent via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Bureaublad en schermbeveilingen. Zal je merken dat 'RSS Visualize' opnieuw is toegevoegd bij de schermbeveilingen. Klik hierop om de schermbeveiling aan te passen. Via de optie 'schermbeveilingsopties' kun je een kanaal (RSS-feed) toevoegen en de weergaveduur aanpassen.

Geupdate artikel ivm OS X Yosemite

Meer over Systeemvoorkeuren kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!