19 juni 2011

De standaard e-mail velden aanpassen

Wanneer je in OS X Mail een nieuwe e-mail aanmaakt dan kan je daarin de geadresseerde, kopie adressen (cc) en onderwerp invullen. Er zijn echter nog een aantal velden beschikbaar die niet standaard zijn geactiveerd.

Om toegang te krijgen tot de extra velden open je een nieuwe email (1) en klik je op de "Opties"-knop (2) in het menu wat verschijnt kies je voor de optie "Pas aan" (3). Je krijgt nu de extra velden te zien (4).

Door een extra veld aan te vinken zal deze standaard verschijnen wanneer je een nieuwe email aanmaakt. Wanneer je over meerdere email accounts beschikt kan je hierin ook aangeven welk account je standaard wilt gebruiken. Als extra optie kan ook het priority veld en handtekening ingesteld worden.

Omgekeerd werkt het natuurlijk ook, wanneer bijna je nooit gebruik maakt van de blinde kopie optie (BCC) dan kan je deze ook uitschakelen.

email-opties

• Geupdate artikelReacties


 • iDennis

  19 juni 2011 om 12:42

  Ik vindt het overigens ook wel handig dat je op deze manier ook standaard je handtekening onder een email kunt zetten!

 • Rob Vermeulen

  20 juni 2011 om 15:19

  Nog steeds vraag ik me af waarom BCC niet standaard aan staat – zowel in Apple Mail als in alle andere mailclients die ik ken. Te veel mensen weten daardoor niet van het bestaan, en gebruiken CC of Aan als ze een mailtje aan meer geadresseerden willen sturen. Met als gevolg dat allerlei adressen ongewenst verspreid worden.

 • stan plomp

  14 september 2011 om 20:06

  hierbij gebruik ik sinds een paar dagen de mail op een macbook. ik had daarvoor een hotmail. hoe krijg ik mijn hotmail contacten in de mail van mac?

  gr. stan

 • Edwin

  8 maart 2015 om 11:03

  In Mail (Versie 8.2 (2070.6)) krijg ik geen optie om het veld “Van” toe te voegen, echter heb ik wel een tweetal emailadressen waar ik tussen wil wisselen. Iemand enig idee?

Een reactie toevoegen: