4 oktober 2017

WATCHwatchOS 4: Direct een work-out starten in de nieuwe interface

Apple Watch icon voor work-out

Eén van de meest gebruikte applicatie op de Apple Watch is ongetwijfeld de Work-out applicatie. Samen met de Activiteit app zorgt de Watch ervoor dat je waarschijnlijk gezonder gaat leven. Vanaf watchOS 4 is de Work-out applicatie op de schop gegaan en eenvoudiger te bedienen dan ooit.

Wanneer je de app nu opent krijg je een overzicht van alle beschikbare work-outs. De eerste drie kaarten geven je meest recent gebruikte work-outs weer, daaronder vind je alle overige sporten terug. Goed om te weten, de work-outs 'Functionele training' en 'High Intensity Intervsal Training' zijn nieuw in watchOS 4.

Snel een Work-out starten

Zodra je de applicatie opent kun je op de verschillende kaarten tikken. Deze hebben vanaf nu standaard een 'Open doel', dit houdt in dat de work-out geen eindtijd heeft en geen bepaalde doelstellingen. Je voert de work-out uit zolang je zelf wil en de Apple Watch registreert alles. Door te tikken op de kaart wordt direct de work-out met open doel gestart.

work-out starten in watchOS 4

Toch kun je nog steeds een bepaalde tijd, afstand of verbrande calorieën instellen. Tik hiervoor op de drie bolletjes bovenaan de kaart van de work-out en kies een gewenste doelstelling. Geef de juiste waarden op en tik op 'Start'.

Net zoals in watchOS 3 laat de work-out app standaard vijf categorieën zien tijdens het uitoefenen van de activiteit. In één oogopslag kun je de tijd, afstand, hartslag en meer in de gaten houden. Hoe je dit kunt aanpassen lees je hier terug. Door naar rechts te vegen op het scherm kun je de work-out stoppen, pauzeren of vergrendelen.

nieuwe work-out weergave in watchOS 4

Nieuw is de mogelijk om een nieuwe work-out in deze sessie te starten. Tik hiervoor op de knop 'Nieuw' en kies een gewenste activiteit. Wanneer je de sessie stopt worden de verschillende activiteiten onder één work-out opgeslagen in de activiteiten app (iPhone).

Muziek bedienen tijdens een work-out

Nieuw in watchOS 4 is de mogelijkheid om direct je muziek te bedienen tijdens het uitoefenen van je sport. Door naar links te vegen tijdens een work-out krijg je de mediaknoppen te zien om je muziek te bedienen. Vanaf de Apple Watch series 1 kun je zelfs een afspeellijst koppelen aan de work-out applicatie die automatisch wordt gestart tijdens het starten van een work-out. Dit kun je instellen in de Apple Watch iPhone app ▸ Mijn Watch ▸ Work-out ▸ Work-outafspeellijst.

Lees ook: Melding ontvangen bij een vreemde hoge hartslagReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!