4 oktober 2017

iOS 11iOS 11 Berichten: Nieuwe effecten, app-lade en business chat

berichten icoon iOS

In iOS 10 heeft de Berichten applicatie een hoop nieuwe opties en functies erbij gekregen. Er is zelfs een hele iMessage store in het leven geroepen waarin je honderden iMessage extensies kunt downloaden en installeren (meer info).

Vanaf iOS 11 komen er weer een aantal nieuwe opties bij waaronder het volledig synchroniseren van je Berichten met iCloud, echter blijven de grote ontwikkelingen uit. Wanneer je in iOS 11 de Berichten app opent zal onmiddellijk de nieuwe interface opvallen. Bovenaan staat in het groot 'Berichten', als je naar beneden veegt verschijnt een nieuw zoekveld. Door in de lijst van rechts naar links te vegen over een gesprek kun je deze naast verwijderen nu ook de meldingen ervan verbergen (niet storen).

App-lade, snelkoppelingen voor iMessage extensies

Wanneer je vanaf iOS 11 een gesprek opent valt de app-lade onderaan het scherm meteen op. Dit zijn snelkoppelingen naar je geïnstalleerde iMessage extensies. Tik op het icoon om deze extensie te openen en te gebruiken. Via de drie bolletjes kun je extensies verbergen of de positie wijzigen met behulp van de 'wijzig-knop'. Tik op het App Store icoon om de iMessage Store te openen, deze heeft uiteraard ook een metamorfose ondergaan net zoals de iOS App Store.

iOS 11 berichten app-lade en interface

Apple Pay, geld overmaken naar vrienden via iMessage app

Vanaf iOS 11 kun je Apple Pay gebruiken in de Berichten applicatie via een iMessage app, het wordt dan mogelijk om geld over te maken naar een andere persoon. Echter is dit alleen beschikbaar in de landen die Apple Pay ondersteunen, daar hoort Nederland en België voorlopig nog niet bij. Apple Pay Cash komt voorlopig later dit jaar beschikbaar, Apple heeft de lancering uitgesteld. Daarnaast heeft Apple de NFC-chip in de iPhone en Apple Watch opengesteld voor ontwikkelaars. Wellicht kunnen we dan vanaf iOS 11 met onze iPhone betalen via de chip en de iOS en iMessage-app van je bank zoals ING.

Nieuwe schermvullende effecten in iOS 11 Berichten

Sinds iOS 10 kunnen we effecten toevoegen aan berichten, vanaf iOS 11 zijn er twee nieuwe schermvullende effecten beschikbaar. Het gaat om het echo effect die de tekstballon meerdere malen weergeeft en het schijnwerper effect. Deze laatste zet je bericht in de spotlights.

iOS 11 berichten effecten

Business chat voor bedrijven

Voor bedrijven is iOS 11 in combinatie met iMessage erg interessant. Apple stelt de dienst namelijk open voor bedrijven zodat zij iMessage zakelijk kunnen gebruiken. Via Business Chat kunnen bedrijven iMessage gebruiken voor communicatie met de klant, service afdeling en verkoop. Bedrijven kunnen extra opties gebruiken in iMessage waardoor direct betalen, afspraken maken en standaard antwoorden mogelijk zijn. Chatten met een bedrijf is alleen met wederzijdse toestemming en de klant is altijd de eerste die een bericht stuurt of stap zet. Hierdoor wordt spam en reclame tegengehouden. De berichten van bedrijven worden gekenmerkt door een grijze balk bovenaan een gesprek. Nieuwsgierig geworden naar deze optie? Apple heeft een preview en extra informatie online gebracht die de mogelijkheden laat zien.

Lees ook: Meerdere apps tegelijkertijd verplaatsen met drag & drop

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 11
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 11 tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: