17 november 2013

Disk Drill, Recovery software voor verloren bestanden (tijdelijk in de aanbieding)

Disk Drill is een Data recovery applicatie voor je Mac waarmee je bestanden die per ongeluk zijn verwijderd op je harddisk kunt terughalen (zelfs als de prullenmand is leeggemaakt). Daarnaast kan de applicatie ook data herstellen van externe harddisks, iPhones, geheugenkaarten (digitale fotocamera's), usb sticks, etc.

Disk Drill gaat in de bestandsstructuur van het opslagmedium op zoek naar verwijderde bestanden. Wanneer een bestand wordt verwijderd dan blijft de data fysiek aanwezig op het opslagmedium. Er wordt alleen een markering bij de bestandsnaam geplaatst waarmee wordt aangegeven dat de schrijfruimte die het bestand in beslag neemt opnieuw kan worden gebruikt als er geen volledig lege ruimte meer beschikbaar is op de harddisk.

De applicatie kan de 'wis' markering bij een bestand verwijderen, waarna deze in veel gevallen in zijn geheel hersteld kan worden. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, wanneer de als vrij aangemerkte diskruimte is overschreven zal je bestand ook verloren zijn. Mocht je een bestand hebben per ongeluk hebben gewist dan is het noodzakelijk om deze direct te herstellen met behulp van de applicatie.

Met de extra functie “Recovery Vault" binnen Disk Drill wordt je harddisk op de achtergrond beschermd doordat er een index met meta data van je bestanden wordt bijgehouden. Mocht je per ongeluk een bestand hebben verwijderd, dan is het vrijwel zeker dat Recovery Vault het bestand kan terugvinden en herstellen. Voordeel van deze is optie is dat er geen scan hoeft te worden uitgevoerd naar de verloren bestanden op je harddisk.

Disk Drill werkt perfect met verschillende bestandsstructuren zoals HFS, HFS+, FAT en NTFS. Het scannen naar verloren bestanden op je harddisk gaat relatief snel en de interface van Disk Drill is heel overzichtelijk en duidelijk, helaas heeft de applicatie geen ondersteuning voor de Nederlandse taal. De applicatie heeft twee hoofdfunctie's: De bescherming van je harddisk en het herstellen van je harddisk.

Een applicatie als Disk Drill kan je redding zijn op het moment dat er om wat voor reden dan ook data op je harddisk verloren is gegaan. In de meeste gevallen kan de data worden hersteld, echter 100% garantie hierop kan niet worden gegeven. Maar op het moment dat 90% van je vakanties foto's met behulp van deze applicatie niet verloren gaat, ben je ontzettend blij dat je deze hebt aangeschaft.

Kortingsactie!
Er is een gratis versie van Disk Drill beschikbaar waarmee je een scan kunt uitvoeren naar verloren bestanden. Om deze bestanden te kunnen herstellen op je harddisk heb je de Pro versie nodig. Deze is momenteel voor slechts $29,99 (€22,25) te downloaden, de normale prijs voor de volledige versie is $89. Klik hier om Disk Drill onmiddellijk aan te schaffen met 66% korting.


Reacties


 • Joke

  5 november 2013 om 10:05

  Alles in het Engels waarschijnlijk?

 • René Hoegen

  5 november 2013 om 19:37

  Ook geschikt voor SSD? Op de iMac werkt het prima en snel!

 • Marianne

  10 november 2013 om 18:54

  Hab hier versie 1.8 nog, maar heb er nog nooit wat mee gedaan. Lukt me eenvoudigweg niet. Nu kreeg ik een upgrade aangeboden. Geinstalleerd.
  Ik had een Pro versie en nu heb ik in een keer een Basic versie en kan mijn Pro code ook niet meer ingevoerd krijgen.
  Kom niet verder als kiezen welke schijf en dan gebeurt er verder niets en kan ik ook niets meer. Dus voor mij volkomen waardeloos (of ik ben er te dom voor), zowel mijn dure Pro 1,8 versie als de basic update.

 • jeffrey

  11 november 2013 om 21:42

  Koop dit niet!
  Ik heb het gedaan via de store, maar hij doet niets en dan krijg je een melding dat je een nog duurdere versie moet kopen….

  Dit is gewoon oplichterij

Een reactie toevoegen: