17 november 2013

Mavericks10.9: iCloud sleutelhanger gebruiken bij websites die dit niet toestaan

safari icon retinaMet behulp van iCloud Sleutelhanger worden al je wachtwoorden en account gegevens bewaard in iCloud. Het internet is fijn, maar voor alles heb je tegenwoordig een gebruikersnaam en wachtwoord nodig, dit is voor de beveiliging uiteraard goed, maar kan ook vrij lastig zijn.

Met de komst van iCloud Sleutelhanger is het mogelijk al deze wachtwoorden en gebruikersnamen automatisch te laten invullen op de verschillende webpagina’s. Safari voert deze gegevens in en je kan onmiddellijk inloggen, toch zijn er een aantal websites die het niet toestaan dat er automatisch inloggevens worden ingevuld. Een voorbeeld hiervan is het online-bankieren, toch is het mogelijk ook voor deze website iCloud Sleutelhanger te gebruiken. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open de Safari applicatie
• Navigeer naar de menubalk
• Selecteer hier het ‘Safari-menu’
• Klik hier de voorkeuren

staaltijdsleuteltoe

Navigeer naar het tabblad wachtwoorden en vink onderaan de optie ‘Sta automatisch invullen ook toe voor websites die vragen om wachtwoorden niet te bewaren’. Hierdoor worden zelfs wachtwoorden bewaard en ingevuld door iCloud Sleutelhanger wanneer websites hiervan niet toestaan om te bewaren.

Meer over Mavericks kun je hier terugvinden.Reacties


  • Jersche

    17 november 2013 om 11:36

    Dan moet wel “schermvergrendeling” ingeschakeld zijn.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!