16 november 2013

iOS 7iOS 7: Ook iCloud sleutelhanger gebruiken bij websites die dit niet toestaan

Safari logo 7 retinaMet behulp van iCloud Sleutelhanger worden al je wachtwoorden en account gegevens bewaard in iCloud. Het internet is fijn, maar voor alles heb je tegenwoordig een gebruikersnaam en wachtwoord nodig, dit is voor de beveiliging uiteraard goed, maar kan ook vrij lastig zijn.

Met de komst van iCloud Sleutelhanger is het mogelijk al deze wachtwoorden en gebruikersnamen automatisch te laten invullen op de verschillende webpagina’s. Safari voert deze gegevens in en je kan onmiddellijk inloggen, toch zijn er een aantal websites die het niet toestaan dat er automatisch inloggevens worden ingevuld.

Een voorbeeld hiervan is het online-bankieren, toch is het mogelijk ook voor deze website iCloud Sleutelhanger te gebruiken. Volg hiervoor onderstaande procedure:

• Open Instellingen
• Navigeer naar ‘Safari’
• Tap op de optie ‘Wachtwoorden en invullen’

staaltijdsleuteltoeios

Schakel hier de optie ‘Sta altijd toe’ in. Hierdoor worden zelfs wachtwoorden bewaard en ingevuld door iCloud Sleutelhanger wanneer websites deze niet toestaan te bewaren.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Danny van Spreuwel

  16 november 2013 om 11:07

  Helaas is het inschakelen van een codeslot dan verplicht. Wel zo veilig, voor mij te omslagtig. Misschien toch overstappen op de iPhone met de vingerafdruk.

 • Briolet

  16 november 2013 om 13:34

  Dezelfde optie zit in Safari 7 voor de Mac. (niet in Safari5 en van Safari6 kan ik het niet zo snel nakijken).

  Ook hier geldt: alleen aan te raden als je ingesteld hebt om de sleutelhanger automatisch na een bepaalde tijd te vergrendelen zodat je altijd nog de beveiliging van je hoofdwachtwoord hebt.

 • Ro

  16 november 2013 om 14:31

  @briolet waar dan? Ik kan het niet vinden.

 • Ro

  16 november 2013 om 14:38

  Ik heb het al!

 • Davey Groothedde

  16 november 2013 om 19:17

  @Danny

  Overstappen op de vingerafdruk van de 5s is idd de beste oplossing!.

 • Richard

  16 november 2013 om 23:11

  Ro, wel zo aardig dat je het ook voor de rest even laat weten hoe je het gevonden hebt, voor de mensen die zoeken safari prefrences (CMD + ,) passwords en dan het onderste vinkje (allow autofill even for websides that requests passwords not to be saved)

 • Wesley Fabry

  17 november 2013 om 8:48

  Hoe je dit kunt toepassen in OS X wordt vandaag beschreven hier op appletips.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!