15 november 2013

Mavericks10.9 Mail: Bijlagen downloaden en exporteren naar iPhoto

mail icon emailWanneer je regelmatig een bijlage ontvangt in je mailbox zal het je vast en zeker zijn opgevallen dat sinds Mavericks de optie ‘bijlage’ is verdwenen. Deze was permanent aanwezig in het bericht, nu in OS X Mavericks is de optie een beetje verstopt, maar wel uitgebreider geworden.

Zo heb je nu de mogelijkheid onmiddellijk een download-locatie op te geven en wordt een bijlage niet onmiddellijk in de download-map geplaatst. Daarnaast kun je nu ook een bijlage onmiddellijk exporteren naar iPhoto. Volg hiervoor onderstaande stappen:

Open een e-mail bericht waarin een bijlage aanwezig is en plaats je muisaanwijzer bovenin het e-mail bericht. Vervolgens wordt een extra menu getoond met daarin pijltjes, vuilbakje en een paperclip. Klik op de paperclip om het overzicht van de bijlagen te openen.

bijlagemail

Hier kun je kiezen om alle bijlagen te bewaren, een specifieke bijlage te selecteren of om alles snel weer te geven met behulp van Quick Look. Daarnaast is er de extra optie toegevoegd om onmiddellijk de bijlage te exporteren naar iPhoto. Klik hiervoor op de gelijknamige menuoptie.

Meer over mavericks kun je hier terugvinden.Reacties


  • Olivier

    13 maart 2014 om 10:56

    Is het ook mogelijk om in te stellen dat de bijlage wel weer automatisch naar de downloads folder gaat? Vond dat veel fijner, scheelde een stap.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!