13 juni 2012

Drie manieren om een link door te mailen vanuit Safari

Wanneer je een bepaalde website bezoekt en deze graag wilt delen met andere is het mogelijk de link van de webpagina door te mailen. Binnenkort zal met behulp van 'Share sheets' in Mountain Lion deze functie ingebouwd zijn in Safari, onder Lion en voorgaande versies kun je met behulp van onderstaande methodes een link snel en eenvoudig delen via Mail.

Methode 1: Wanneer je een bepaalde webpagina hebt geopend en deze wilt doorsturen via e-mail kun je dit snel en eenvoudig doen met de toetscombinatie cmd⌘ + shift⇧ + I. Automatisch zal er een nieuw e-mail bericht worden geopend waarbij de titel van de webpagina worden toegekend als onderwerp en de link als inhoud van het bericht. Je kunt deze optie ook activeren via: Archief ▸ E-mail adres van pagina.

Daarnaast is het ook mogelijk om de inhoud van de webpagina door te mailen met behulp van de optie 'E-mail inhoud van pagina' of gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + I.

Methode 2: Deze methode is het misschien niet de snelste maar wel de handigste van allemaal. Naast de link van een webpagina bevindt zich een kleine afbeelding. Deze wordt 'favicon' genoemd. Wanneer je deze selecteert en vervolgens sleept naar het icoon van de Mail applicatie in het dock en deze hierop loslaat zal er automatisch een nieuw e-mail bericht worden geopend. De inhoud van het bericht zal de link bevatten die achter de favicon staat. Op deze manier kun je dus ook vrij eenvoudig een link delen via e-mail.

Methode 3: Dit is vrijwel de simpelste methode en zal iedereen wel toepassen. Selecteer de link in de adresbalk van safari en gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + C om de link te kopiëren. Daarnaast is het ook mogelijk de link de selecteren en vervolgens met behulp van de rechtermuisknop de optie 'Kopieer' te selecteren. Open vervolgens een nieuw e-mail bericht in de Mail applicatie en plak de link in het bericht met behulp van de rechtermuisknop en de optie 'Plak' of gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + V.

Meer tips over delen kun je hier terugvinden.Reacties


 • JohanE

  13 juni 2012 om 10:58

  ik heb gewoon het mailicoon (kan je kiezen uit je knoppenbalk opmaak) naast de adresbalk in safari gezet..
  Johan

 • Anneke

  13 juni 2012 om 20:35

  Johan bedankt voor de tip, super handig heb het gelijk toegepast!

 • Godfried

  14 juni 2012 om 17:19

  Een variatie op Methode 3:
  Voeg de link toe aan een woord (of tekst) door dat woord (deze tekst) te selecteren en plak dmv cmd⌘ + K

 • Matthijs

  19 juni 2012 om 10:24

  Hi,

  Ergens is een instelling verandert dat wanneer ik op cmd⌘+i druk ineens Google Chrome opent met de Gmail inlog-pagina. Nu heb ik Safari weer ingesteld als standaard browser maar er verschijnt een foutmelding en de applicatie Mail wordt niet geopend. Waar kan ik dit weer aanpassen?

 • Paul

  13 augustus 2012 om 23:49

  Hi Matthijs, je moet in het Mail programma zelf via Voorkeuren>Algemeen>Standaard e-mail programma weer kiezen voor Mail in plaats van Google Chrome. Dan is daarna de functionaliteit om een pagina te mailen weer gelinkt aan Mail. Ook als je cmd-i intoetst.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!