18 januari 2012

Dropbox: Eenvoudiger bestanden delen met Bloodrop

In Dropbox kun je gebruik maken van de mogelijkheid om bestanden te delen met andere internet gebruikers ongeacht of deze ook gebruik maken van de webdienst.

Voor het delen van de bestanden vanuit de public map zijn een aantal acties nodig die je handig moet uitvoeren. Je begint met het plaatsten van het bestand in de Public map, klik met de secundaire muisknop op het bestand, selecteer de optie: Dropbox ▸ Get shareable link. Hierna wordt de url op het klembord van OS X geplaatst. Met de gratis applicatie Bloodrop gaat het delen van bestanden in de Public map net ietsje handiger.

Download de applicatie en plaats deze in het Dock (of een andere locatie). Door een bestand op het icon van Bloodrop te slepen wordt deze automatisch naar de Public map in Dropbox verplaatst en wordt de url op het klembord geplaatst. Je dient eenmalig je Dropbox ID in te vullen, dit is het nummer wat verschijnt in de url wanneer je een bestand deelt via het contextmenu in Finder.

Natuurlijk is dit allemaal niet schokkend maar het werkt net ietsje handiger dan de handmatige acties. De applicatie heeft ondersteuning voor Growl waardoor je direct kunt zien dat de url op het klembord is geplaatst.

Bloodrop is gratis en kun je downloaden op de onderstaande Google Code pagina:

http://code.google.com/p/bloodrop/Reacties


 • Mike van Hoenselaar

  18 januari 2012 om 9:41

  Heel handig script. Bedankt!

 • dirkuijt

  18 januari 2012 om 15:18

  Leuk, maar ongeveer hetzelfde als fileshuttle en cloudapp doen.
  dat het dan in m’n dropbox komt is voor mij geen toegevoegde waarde…

 • Paul Sandwijk

  19 januari 2012 om 9:31

  Goede tip, maar bij mij verschijnt het contexten sowieso niet als ik een bestand in de map Public control-klik. Wat kan hier aan de hand zijn?

 • Juppe

  19 januari 2012 om 13:55

  Ik hoop dat het binnenkort mogelijk wordt om met de iOS app een map te sharen, ipv alleen bestanden.

 • Piet Osefius

  19 januari 2012 om 17:56

  Handig, maar ik maak gebruik van Sparrow waar deze handige functionaliteit ook is ingebouwd. Je sleept een file naar de mail en deze wordt automatisch naar Dropbox of ICloud geupload, een keuzemogelijkheid. De ontvanger van de mail ziet een link waarop geklikt kan worden en download de file dan vanuit Dropbox of iCloud.

 • T-Pay

  21 januari 2012 om 17:39

  Wil je een dropbox account aanmaken dan kan je deze link gebruiken en dan krijg jij (en ik) gratis 250 MB extra: http://db.tt/BmhVi2j

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!