7 september 2012

Droplr: Eenvoudig bestanden online bewaren en delen

Er zijn verschillende applicaties die het mogelijk maken om online bestanden op te slaan. Voorbeelden hiervan zijn Dropbox en Cloud. Echter is er nog een handige online opslag applicatie te vinden in de Mac App Store genaamd Droplr.

Deze gratis applicatie zorgt ervoor dat je snel allerlei mediabestanden, tekstdocumenten, link, enzovoorts uploaden naar Droplr waar deze online zullen bewaard worden. Dankzij de deel-mogelijkheid kun je bestanden die aanwezig zijn in Droplr snel en eenvoudig delen met je contactpersonen. Niets nieuws allemaal, echter zijn er een paar handige voordelen die je terug vindt in onderstaand schema:

• Met behulp van een handige toetscombinatie snel toegang tot Droplr
• screenshots onmiddellijk uploaden
• Snel online toegang tot de geuploade bestanden
• Eenvoudig delen met derden
• Maakt gebruik van het Berichtencentrum
• Twitter en Facebook integratie
• Met behulp van de rechtermuisknop in Finder kun je een bestand uploaden
• Sleep het bestand naar het Droplr icon in de menubalk om deze te uploaden
• De prijs is beduidend lager dan soortgelijke diensten
• …

Droplr voor OS X kun je gratis downloaden in de Mac App Store

Droplr
DroplrCategorie: Productivity, Utilities
Ontwikkelaar: Droplr
Mac OS X  4+  20 MB DOWNLOAD GRATIS

Het verschil tussen bijvoorbeeld Droplr en Dropbox is vooral de prijs en de snelheid. Droplr is beduidend sneller dan Dropbox en goedkoper. De gratis versie van Droplr bevat 1GB online opslag en elk bestand mag maximum 25MB groot zijn. De gratis versie van Dropbox is 2GB online opslag. Echter zit het verschil in de PRO versies van deze twee applicaties.

Voor een jaar lang 100GB online opslag met een maximum van 1GB bestandsgrote betaal je bij Dropbox $99/jaar, voor Droplr is dit slechts $30/jaar. Een groot voordeel en via een in-app aankoop kun je de upgrade van Droplr uitvoeren. De Pro versie bevat tal van voordelen zoals je eigen domeinnaam voor je uploads, geen advertenties, private uploads, enzovoorts. Het enige nadeel van Droplr is dat je de bestanden niet onmiddellijk in Finder kunt raadplegen, dit kan Dropbox echter wel.

iOS Applicatie

Droplr heeft ook een gratis applicatie voor de iPhone, iPod en iPad. Met deze applicatie kun je de online bestanden bekijken, bewerken en delen. Daarnaast is het mogelijk om foto's, video's, enzovoorts vanaf je iDevice te uploaden naar Droplr.

Droplr voor iOS kun je gratis downloaden in de App Store

Droplr
DroplrCategorie: Productivity, Utilities
Ontwikkelaar: Droplr
iPad & iPhone  4+  24 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer freeware applicaties kun je hier terugvinden.Reacties


 • jocstone

  7 september 2012 om 10:19

  ziet er super uit, maar zoals gezegd, geen mogelijkheid om bestanden via finder te bekijken en op het eerste zicht ook geen mogelijkheid om mappen aan te maken. spijtig, qua prijs anders zeker een concurrent voor dropbox. toch nog even die laatste blijven gebruiken…

 • Pepijn Koning

  7 september 2012 om 11:32

  Diensten als Droplr zijn niet te vergelijken met Dropbox. Dropbox is om grote aantallen bestanden (in een mappen structuur) te synchroniseren met de cloud. Droplr is bedoelt om snel een bestand te uploaden en te delen. Dat is meteen de reden dat Droplr zo simpel in elkaar zit, het proces wordt niet complexer gemaakt dan nodig.

  Zelf gebruik ik hiervoor overigens CloudApp, deze app zit nog simpeler in elkaar en heeft handige “Raindrops” waarmee het mogelijk is om meteen door middel van een toetsencombinatie bestanden uit een groot aantal apps te delen. Een ander voordeel aan CloudApp is dat je een onbeperkt aantal bestanden kan uploaden.

  De simpelheid van CloudApp en Droplr maakt dat deze apps prima naast Dropbox kunnen bestaan (en gebruikt kunnen worden).

 • King

  7 september 2012 om 11:45

  Dropbox heeft 1 groot voordeel, wat niemand anders heeft: ongelimiteerd versie-backup tot 30 dagen terug (alle wijzigingen worden bijgehouden)

 • Johan

  7 september 2012 om 13:18

  Een ander voordeel van Dropbox is dat het door veel meer andere programma’s ondersteund wordt. Zo kan ik al mijn wachtwoorden over al mijn devices (Mac Pro, MacBook Air, iPad, iPhone) via Dropbox synchroniseren en beheren met 1Password.

 • Roy Brattinga

  7 september 2012 om 23:20

  Altijd goed om alternatieven te zien maar veel hebben al dropbox dus ik zit er wel goed met me opslag of bestanden delen.

 • Frank

  9 september 2012 om 20:10

  Lijkt me inderdaad goed alternatief voor Dropbox en Google Drive. Ik maak me alleen wel zorgen over de privacy van mijn bestanden, is daar ook meer over bekend?

 • Tim

  12 september 2012 om 9:36

  Als je echt heel veel geeft om privacy moet je eens kijken naar Woala van LaCie. Dat is volgens mij het meest veilige systeem wat er is.

Een reactie toevoegen: