4 april 2011

Een algemene bibliotheek aanmaken in iTunes

In iTunes versie 6 en eerder had je de beschikking over een "algemene"-bibliotheek playlist waarin je alle mediabestanden (muziek, video's, podcasts etc.) terug kon vinden.

Vanaf iTunes versie 7 is deze algemene bibliotheek verdwenen en worden de mediabestanden opgesplitst per soort in aparte bibliotheken.

Toch is het mogelijk om in iTunes versie 7 en hoger de "algemene"-bibliotheek terug te krijgen. Sluit hiervoor iTunes af en open een Terminal sessie, typ hierin de onderstaande commando's:

defaults write com.apple.iTunes show-library-playlist -bool true
defaults write com.apple.iTunes hide-library-playlist -bool false

Wanneer je nu iTunes herstart zal je zien dat linksboven in de lijst de algemene "Bibliotheek" afspeellijst weer beschikbaar is. In de lijst staan alle mediabestanden die je kunt afspelen, eventuele iOS applicaties vallen hier buiten.

itunes-bibliotheek

Als je gebruikt maakt van meerdere media bibliotheken dan zal de naam "bibliotheek" worden vervangen door de naam van de bibliotheek die is geselecteerd, Door de Option ⌥ toets ingedrukt te houden bij het opstarten van iTunes krijg je de keuze om een alternatieve bibliotheek te selecteren.

De "algemene"-bibliotheek kun je weer uitschakelen met de commando's:

defaults write com.apple.iTunes show-library-playlist -bool false
defaults write com.apple.iTunes hide-library-playlist -bool true


Reacties


Een reactie toevoegen: