14 september 2016

NieuwsVan de redactie: Website updates

appletips logo

De Apple Watch, nieuwe iPhones en Apple TV’s het zijn weer drukke tijden in het Apple wereldje. Dus wordt het ook tijd voor een appletips update. De laatste tijd hebben we veel tijd gestoken in onze website om deze te verbeteren en van extra functionaliteit te voorzien.

Zo hebben we begin dit jaar zonder veel bombarie de complete layout geupdate naar een moderner uiterlijk. Maar er is meer!

Tips uitprinten
Wil je een bepaalde tip bewaren dan is het vanaf mogelijk om de tips uit te printen. Gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + P in je favoriete webbrowser, de tip zal dan in een aangepaste ‘schone’ layout zonder verdere website opmaak worden weergegeven.

appletips printen

Verbeterde zoekfunctie
De standaard zoekfunctie binnen het WordPress platform is zeer beperkt en geeft niet altijd de gewenste of relevante resultaten. Deze week hebben we een nieuw zoekmachine algoritme geïnstalleerd waardoor je bijna altijd de meest relevante zoekresultaten te zien krijgt.

Gerelateerde berichten
Vanaf 10 september staat er onder iedere nieuwe tip een blok met vier gerelateerde tips, deze sluiten aan op de content van de geopende pagina. De gerelateerde tips worden niet automatisch geselecteerd maar handmatig toegevoegd en zijn dus altijd relevant.

Archieven
Alle tips over een bepaald onderwerp kun je natuurlijk terug vinden via één van onze categorieën, maar we hebben ook speciale tip archieven. In één oogopslag kun je alle tips over bijvoorbeeld iOS 8, OS X Yosemite, Apple TV 4, de Apple Watch, etc. terug vinden, uiteraard kun je deze ook straks verwachten voor iOS 9 en El Capitan. Onze FAQ's bieden je een hoop informatie over een bepaald product, software of dienst.

archief watch

Koopwijzer 2.0
Via de appletips koopwijzer 2.0 kun je controleren waar Apple producten op dat moment voor de laagste prijs verkrijgbaar zijn. De pagina’s worden vier maal per dag ververst. Ga je dus een nieuw Apple product kopen controleer dan eerst onze Koopwijzer, het kan je in sommige gevallen enkele honderden euro’s schelen. Besluit je het Apple product online te kopen via de links van de Koopwijzer dan steun je daarmee appletips, alvast onze hartelijk dank hiervoor!

Problemen met je Mac, iPhone, iPad of ander product?
Wij zijn geen nieuws maar een ‘hands on’-website. Loop je tegen problemen aan met je Mac, iPhone, iPad of ander product, aarzel dan niet om je probleem kenbaar te maken op appletips genius. Natuurlijk mag je ons ook altijd via Twitter, Facebook of via het contact formulier benaderen, we zullen je dan altijd proberen te helpen, maar heb er begrip voor dat het soms iets langer kan duren voordat je reactie krijgt.

De appletips app
De nieuwe appletips applicatie is vanaf 29/03/17 beschikbaar in de iOS App Store, zoek naar 'at - technieuws' of download direct via onderstaande knop. Meer info over de app lees je hier terug.

at | technieuws
at | technieuwsCategorie: News, Reference
Ontwikkelaar: Richard Ijzermans
iPad & iPhone  4+  28 MB DOWNLOAD GRATIS

Nieuwe servers
Opscheppen zit totaal niet in onze aard, maar eerlijk is eerlijk het gaat zeer goed met appletips, maandelijks blijven de bezoekersaantallen en pageviews stijgen. Hierdoor had onze server het zwaar gekregen en hebben we hem op welverdiend pensioen gestuurd. appletips.nl wordt vanaf deze week op geoptimaliseerde servers gehost bij Digital Ocean, dit geeft ons de mogelijk om indien noodzakelijk 'on the fly' capaciteit op te schalen.

De hosting en alle bijbehorende kosten worden betaald uit de reclame opbrengsten. Bij het vertonen van reclame blijven we kritisch, wat wijzelf vervelend vinden doen we onze bezoekers ook niet aan, echter moet er wel geld binnenkomen om de kosten te dekken.

De toekomst
Wij blijven bezig om iedere dag nieuwe interessante content aan te leveren in de vorm van advies, tips & tricks, dit voor alle 'Apple' gebruikers. Bij iedere nieuwe release van soft- en hardware maken we jullie wegwijs in alle nieuwe mogelijkheden, iets wat we ondertussen al bijna zeven jaar iedere dag opnieuw doen. In tegenstelling tot andere Apple gerelateerde websites willen wij graag unieke content, hier nemen we dagelijks zorgvuldig onze tijd voor.

Natuurlijk staan wij altijd open voor suggesties, heb je een goed idee laat het ons weten!

Wil je ons steunen? Wij vragen niet veel... een ‘like’ op Facebook is al geweldig! 😄

Origineel artikel van 12-09-2015, geupdate i.v.m. nieuwe informatie over de AT AppReacties


 • Jonas Fabry

  11 september 2015 om 21:00

  Proficiat!! =D
  Ga zo door Appletips. ;)
  Bedankt voor de leuke en handige tips, iCandy, iFun, …

 • Eric

  11 september 2015 om 21:03

  Leuk jongens, fris en fruitig! Wist niet dat jullie tips er afgedrukt ook zo goed uit zagen, top!

 • Vince

  11 september 2015 om 23:23

  Geweldig! Ga zo door!!!

 • Fred

  12 september 2015 om 7:37

  Toppers echt te gek. Hoop nog lang last van jullie te hebben in positieve zin. Groet Fred.

 • Enrico

  12 september 2015 om 21:55

  Kun je het ook uitzetten??

 • Marco

  12 september 2015 om 22:36

  Top site! Ik raadpleeg jullie tips, advies en artikelen dagelijks.
  Ik zou zeggen…..vooral doorgaan!

 • Ronald

  13 september 2015 om 12:47

  Mooie website, maar om in deze tijd van de apps, jullie app op de achtergrond te duwen vind ik een zeer slecht idee. Juist jullie app lees ik elke dag even. Deze is overzichtelijk en makkelijk te “scannen” op interessante onderwerpen. Jullie (mobiele) website is in dat opzicht veel minder overzichtelijk en vereist veel meer scrollen (vegen) om snel door de onderwerpen heen te bladeren. Als de app niet meer ondersteunt wordt, verwacht ik daarom dat ik veel minder jullie tips zal bekijken en lezen.

 • Richard IJzermans

  15 september 2015 om 11:20

  @Ronald: We hebben de weergave van de mobiele voorpagina aangepast, alleen de eerste alinea wordt nog weergegeven. Hierdoor kan je nu sneller door de onderwerpen scrollen.

  Bedankt voor de feedback!

 • Ruud

  24 december 2015 om 1:01

  Vind het knap dat jullie dit elke dag weer zo goed updaten. De website ziet er er perfect uit en is zeer overzichtelijk!

 • Lenard

  15 januari 2016 om 21:08

  Goed dat jullie je blijven ontwikkelen en verbeteren. Zo kan ik goed op de hoogte blijven van de appletips!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!