17 juli 2012

Een geopend bestand openen in een andere applicatie

In sommige gevallen kan het wel eens handig zijn om een document waarin je aan het werken bent te openen in een andere applicatie. Wanneer je bijvoorbeeld een foto hebt geopend in de standaard voorvertoning applicatie en deze wilt gaan bewerken in Photoshop.

Met behulp van het 'proxy-icon' is het onder Mac OS X heel erg eenvoudig om een huidig bestand te openen in een andere applicatie. Het proxy-icon is het symbool voor de bestandsnaam in de titelbalk. Door hierop te klikken en enkele momenten ingedrukt te houden kun je dit symbool op een andere applicatie in het Dock slepen waardoor het bestand in de betreffende applicatie wordt geopend.

Vanzelfsprekend kun je het symbool ook slepen naar het icon van een applicatie in de programma's map of in de applicatie-switcher (cmd⌘ + tab).

Wanneer de nieuwe applicatie is gestart, kun je het beste de applicatie van waaruit je het bestand in eerste instantie hebt geopend sluiten omdat je anders een melding kunt krijgen dat het bestand in gebruik is.

Mocht het bestand niet geopend kunnen worden, dan kun je dit oplossen door het bestand eerst te bewaren (cmd⌘ + S) voordat je het via het proxy-icon naar een andere applicatie sleept.

Geupdate artikelReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!