17 juli 2012

5 snelle & handige tips voor Mac OS X (#9)

Vandaag weer een verzameling van 5 kleine OS X tips. Handige weetjes die je misschien niet iedere dag gaat gebruiken maar wel ontzettend handig kunnen zijn.

1. Safari: Je kan in het Safari zoekveld de toets combinatie cmd⌘ + enter gebruiken om je zoekopdracht te openen in een nieuw tabblad zonder daarbij het huidige tabblad te hoeven verlaten.

2. iWork: Als je met de Option ⌥ toets ingedrukt op een inspector tabblad klikt dan wordt deze geopend in een nieuw separaat venster. Dit is heel erg handig als je Mac over een groot scherm beschikt.

3. Bezit je meerdere printers en heb je een printopdracht naar de verkeerde printer gestuurd? Geen paniek je kan heel eenvoudig een print opdracht van de ene printer naar de andere printer slepen.

4. Veel gebruikte speciale karakters typen? Option ⌥ + 2 voor ™. Option ⌥ + R voor ® en Option ⌥+ G voor © (VS toetsenbord layout). Of check de handige website: http://www.copypastecharacter.com/

5. Terminal: Het is niet nodig in Terminal om het volledig path naar een bestand in te typen je kan ook simpel weg een bestand of map in het venster slepen en Terminal maakt er dan automatisch een “POSIX” path van.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!