25 september 2011

Een iDevice aansluiten zonder verdere vragen

Op het moment dat je een iPod, iPhone of iPad aansluit op je Mac gebeuren er allerlei dingen tegelijkertijd. iTunes wordt gestart, deze begint direct te synchroniseren en ondertussen verschijnt ook iPhoto op je scherm om je fotorol te importeren.

Dat is natuurlijk allemaal heel erg handig wanneer je eenmaal per dag je iDevice op de Mac aansluit. Wanneer je dit om wat voor reden dan ook meerdere malen doet dan zit je niet te wachten op al die automatische taken die keer op keer worden uitgevoerd.

Gelukkig kan je er ook voor zorgen dat er bij het aansluiten van je iDevice helemaal niets gebeurd, waaroor je zelf kunt beslissen wanneer je wilt synchroniseren met iTunes en iPhoto.

Het automatisch opstarten en synchroniseren kan je in iTunes uitschakelen via de menu-optie:

Voorkeuren ▸ Apparaten ▸ Voorkom automatische synchronistaie van iPods, iPhones en iPads.

Het automatisch importeren van foto's wordt geregeld door de standaard OS X Fotolader applicatie. Deze is terug te vinden in de map Programma's. Sluit je iDevice aan op je Mac en start de Fotolader.

Klik op het pijl icoon linksonder in het Fotolader venster. Er verschijnen nu extra opties onder in de kolom. Selecteer bij 'Open bij aansluiting' het gewenste programma dat je wilt starten nadat je apparaat is aangesloten. Naast programma's kan je hier ook de optie 'Geen programma' selecteren.

Een heel interessante optie in dit menu is 'Deel [apparaat]'. Wanneer je deze optie activeert dan worden de foto's op je iPhone in het lokale netwerk gedeeld. De Macs in het lokale netwerk die toegang willen hebben tot de foto's moeten voorzien zijn van Mac OS X versie 10.6 of hoger.

Na het maken van de aanpassingen kan een iDevice aangesloten worden op je Mac zonder dat er automatische taken worden gestart.Reacties


  • Tjeerd X.

    25 september 2011 om 9:19

    je weet dat al die backups mega veel ruimte in beslag nemen op je schijf he?!

  • Wil van Duijn

    25 september 2011 om 10:18

    Waarom heb jij zoveel backups, terwijl ik er niet meer dan één heb??

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!