24 september 2011

10.7OS X Lion: Mappen herkenbaar maken met Emojicons

In Mac OS X Lion hebben we de beschikking over Emojicons, je kunt deze gebruiken in tekst, chat en e-mailberichten. Je kunt ook gebruiken om bijvoorbeeld de mappen in Finder op te vrolijken danwel herkenbaarder te maken.

De handigste manier om een emojicon toe te voegen aan de naam van een Map is via Teksteditor.

1. Start teksteditor en ga naar de menuoptie: Wijzig ▸ Speciale tekens… of gebruik de toetscombinatie option⌥ + cmd⌘ + T

2. Selecteer in de linkerkolom de optie 'Emoji'

3. Selecteer in de linkerkolom Emoji en dubbelklik op de Emojicon die je wilt toevoegen aan de tekst. De Emojicons zijn onderverdeeld in personen, natuur, objecten, plaatsen en symbolen.

Je kunt nu de emijons kopiëren en plakken in de naam van een Map.

Als de emojicons te klein worden weergeven in Finder dan kun je dit aanpassen met behulp van Weergave ▸ Toon weergave opties ▸ optie: Tekstgrootte.Reacties


 • MacOostende

  24 september 2011 om 9:37

  Leuk gadget, maar maakt dit de mappen nu echt herkenbaarder? Ik denk dat het dan interessanter is om de map-icoontjes dan aan te passen.

 • Hans

  24 september 2011 om 9:55

  Het allermooiste zou zijn om het op de map zelf te kunnen aanbrengen.

 • Michel

  24 september 2011 om 10:55

  Dat kan veel simpeler. Gewoon uit de menubalk ‘Toon tekenset’ kiezen en dan de gewenste emoticon aanklikken. Werkt net als met alle tekens. Dit is ook nieuw in Lion.

 • Jurgen

  26 september 2011 om 8:36

  @MacOostende en @Hans, je kan gemakkelijk eigen mappen maken met het programma Folders Factory. Verkrijgbaar in de App Store.
  http://itunes.apple.com/be/app/folders-factory/id442153412?l=nl&mt=12

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!