29 december 2014

Een iTunes Gift Card inwisselen

itunes-cadeaukaart

De iTunes Kaart of de iTunes Gift Card, je hebt er ongetwijfeld wel eens van gehoord. Je kunt een iTunes Gift Card in de winkel kopen, maar nog handiger is om hem online te bestellen. Niet zozeer omdat je dan niet naar de winkel hoeft af te reizen, maar meer omdat je niet gebonden bent aan de openingstijden van winkels. Met andere woorden, online een iTuneskaart bestellen kan 24 uur per dag. Handig wanneer de feestdagen aanbreken en je geen tijd hebt gehad een leuk presentje te kopen voor je moeder of je geliefde. Kun je jezelf gauw nog even redden door achter je laptop te duiken! Wanneer je eenmaal zo’n iTunes Gift Card cadeau hebt gedaan of je hebt er één ontvangen, wil je natuurlijk graag dat deze goed besteed wordt. Op dit punt blijkt er bij veel mensen nogal wat onduidelijkheid te bestaan. Waar kun je de iTunes Gift Card nou precies besteden? En hoe gaat dit in zijn werk? Om deze onduidelijkheid weg te nemen, besteden we in dit artikel aandacht aan deze vragen.

iTunes Kaart besteden

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het grootste misverstand rondom de iTunes Gift Card is waarschijnlijk dat je deze alleen zou kunnen besteden in de iTunes Store. Afgaande op de naam iTunes Kaart is dat wellicht niet zo’n gekke gedachte, maar het ligt dus anders. Bezijden de iTunes Store kun je een iTunes Gift Card namelijk ook besteden in de App of iBook Store. Muziek, boeken, films, podcasts, apps, het behoort allemaal tot de mogelijkheden wanneer je wilt gaan shoppen met je iTunes Kaart . Het assortiment van deze stores is daarbij enorm veelzijdig. Zo herbergt de App Store applicaties van reizen tot aan sport en van financiën tot aan games. Knappe jongen die hier niets weet te vinden dat zijn interesse heeft!

iTunes tegoed opwaarderen

Je hebt een iTunes Kaart én je weet waaraan je dit wilt besteden. De volgende stap is dan natuurlijk het verzilveren van de iTunes Gift Card (dit kun je uiteraard ook voor het shoppen al doen). Een veelgehoorde vraag daarbij luidt: Hoe doe je dit? Er zijn grofweg drie manieren om je iTunes Kaart om te zetten in besteedbaar iTunes tegoed: via een toestel (iPhone, iPad of iPod touch), via een computer (Mac of Windows) of in de Mac App Store. Om het voor jou gemakkelijk te maken, hebben we de drie manieren overzichtelijke uitgewerkt in drie stappenplannen.

iTunes tegoed opwaarderen via de iPhone, iPad of iPod touch
1. Open de App Store of iTunes Store
2. Ga in de App Store naar het tabblad ‘Uitgelicht’ en in de iTunes Store naar het tabblad ‘Muziek’.
3. Scroll naar onderen en klik op ‘Wissel in’.
4. Voer de unieke iTunes Kaart code in en klik vervolgens op ‘Wissel in’.
5. Je iTunes tegoed wordt nu automatisch bijgewerkt.

iTunes tegoed opwaarderen via Mac of Windows
1. Open de iTunes Store.
2. Indien je nog niet ingelogd bent, log dan in met je Apple-ID (dit doe je linksboven).
3. Klik bij ‘Snelkoppelingen’ op ‘Wissel in’.
4. Voer de unieke iTunes Kaart code in en klik vervolgens op ‘Wissel in’.
5. Je iTunes tegoed wordt nu  automatisch bijgewerkt.

iTunes tegoed opwaarderen in de Mac App Store
1. Open de Mac App Store.
2. Klik bij ‘Snelkoppelingen’ op ‘Wissel in’.
3. Voer de unieke iTunes Kaart code in en klik vervolgens op ‘Wissel in’.
4. Je iTunes tegoed wordt nu automatisch bijgewerkt.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!