16 juli 2011

Een iWork document voorzien van een wachtwoord

Sinds iWork '09 is het mogelijk om een document te voorzien van een wachtwoord waardoor het voor derden niet meer mogelijk is om het documenten te openen. Deze optie is in alle applicaties van iWork '09 beschikbaar.

Open in het document dat je wilt beveiligen het Infovenster met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + option⌥ + I of met behulp van het blauwe cirkel symbool in de knoppenbalk. Klik op het document symbool linksboven in het venster en selecteer de document sectie in de tabbladen.

Onderin het infovenster verschijnt nu de optie 'Vraag om wachtwoord bij openen' activeer de optie en klik op 'Wijzig wachtwoord'. In het nieuwe venster kun je het gewenste wachtwoord opgeven en eventueel een wachtwoordaanwijzing toevoegen.

Wanneer een iWork bestand is opgeslagen met een wachtwoord dan wordt het icon van het document voorzien van een hangslot. Bij het openen wordt direct om het wachtwoord gevraagd, eventueel kun je deze opslaan in de OS X sleutelhanger. Hierdoor hoef je zelf niet iedere keer het wachtwoord in te vullen, wanneer het bestand wordt gekopieerd naar een andere Mac dan zal automatisch weer om het wachtwoord worden gevraagd.Reacties


  • Mowat

    16 juli 2011 om 9:48

    Goed dat men nu ook een wachtwoord kan zetten op een iWork document. Spijtig echter dat iWork nog steeds geen Officedocumenten met wachtwoord kan openen , zoals OpenOffice wel kan.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!