24 februari 2010

Een RSS Feed aan OS X Mail toevoegen

RSS is een handige manier om op de hoogte te blijven van je favoriete websites, via een RSS feed haal je de koppen en omschrijvingen van nieuwe artikelen binnen. Hierna kan jezelf bepalen of een artikel interessant genoeg is voor je om verder te bekijken op de website.

Met behulp van de standaard OS X Mail applicatie is het mogelijk om je te abonneren op RSS feeds. Het grote voordeel hiervan is dat je zowel email als RSS feeds direct vanuit je inbox kan bekijken.

In Safari kan je een website met een beschikbare RSS feed herkennen aan het "RSS" icoon rechts in de adres balk. Wanneer dit logo verschijnt bij het bezoeken van een website, dan betekent dit dat er een RSS Feed beschikbaar is.

Natuurlijk heeft ook onze website appletips.nl een RSS feed, om deze toe te voegen aan OS X mail volg je de onderstaande stappen:

1. Ga in naar Safari ▸ Voorkeuren ▸ RSS

2. Selecteer als standaard-RSS-lezer: 'Mail' en sluit de voorkeuren af.

3. Klik nu in de Safari adresbalk rechts op het 'RSS' icoon.

4. Automatisch wordt nu OS X Mail opgestart, in het venster dat verschijnt zie je het RSS feed adres van de website staan.

5. In het venster kan je door middel van de keuze 'Toon in inkomend' er voor kiezen om nieuwe RSS artikelen in je inbox te ontvangen. Wanneer je deze optie niet activeert (zoals in het voorbeeld) dan wordt er een aparte RSS map aangemaakt onder 'postbussen'.

6. Bevestig het toevoegen van de RSS feed met de 'Voeg toe'-knop.

Het resultaat, de meest recente artikelen overzichtelijk in de mail applicatie:

Op deze manier wordt je automatisch op de hoogte gehouden wanneer er nieuwe artikelen op de website zijn geplaatst.

Via de Mail ▸ Voorkeuren ▸ RSS kan je de verversing frequentie aanpassen. Je hebt hierbij de keuze uit een intervallen: elk halfuur, elk uur of elke dag.Reacties


  • Stephen

    25 februari 2010 om 9:54

    Aanvullende tip:

    Als je – zoals ik – behoorlijk veel RSS feeds in OS X Mail hebt aangemaakt en niet iedere keer alle RSS feeds wilt controleren op nieuwe berichten, kun je de RSS berichten makkelijk filteren op ONDERWERP door voor ieder onderwerp een ‘Slimme postbus’ aan te maken. Zo heb ik een ‘Slimme postbus’ voor alle berichten over de iPad, die alle RSS berichten laat zien met in de onderwerpregel ‘Ipad’ of die afkomstig zijn van http://www.ipadplanet.nl.

Een reactie toevoegen: