23 februari 2010

Je App Store uitgaven bekijken met de Expense Monitor

Apple maakt het met de App Store wel heel erg simpel om euro's van je af te pakken. Veel iPhone gebruikers hebben geen enkel idee hoeveel geld ze al hebben uitgegeven aan de App Store. Toch loopt dat bedrag snel op als je geregeld een nieuwe applicatie koopt.

Apple stuurt je met regelmaat een email waarin alle aangeschafte downloads staan, maar je ziet niet hoeveel je in totaal hebt uitgegeven. De App Store Expense Monitor applicatie registreert het allemaal voor je, zelfs als je meerdere iTunes accounts bezit.

De applicatie geeft je in één oogopslag een indruk hoeveel geld je hebt uitgegeven in de App Store. En ik waarschuw je, dit kan wel eens schrikken worden!

App Store Expense Monitor heeft de mogelijk om je aankopen te exporteren naar een .CSV bestand. Handing als je de aankopen wilt importeren in Numbers of Microsoft Excel. Via de voorkeuren van de applicatie kan je tevens aangeven dat je het totale aankoopbedrag in de OS X menubalk wilt zien, misschien een goede hulp bij het afkicken...

App Store Expense Monitor is freeware en kan je downloaden op:

http://wetfish.de/software/app-store-expense-monitor/

Wanneer je geen extra applicatie wilt gebruiken om je aankopen te bekijken dan kan je hiervoor ook gebruik maken van iTunes zelf.

Klik rechtsboven in het iTunes venster op Login en vul je accountnaam en wachtwoord in. De inlog knop laat hierna je accountnaam zien. Klik hierop en log nogmaals in, je wordt nu naar je account informatie gebracht. Halverwege in het scherm kun je het aankoop overzicht bekijken.Reacties


 • Mulder

  23 februari 2010 om 9:08

  Wordt er gebruik gemaakt van de app’s die in je iTunes staan of wordt er naar je account gekeken. Want ik heb niet alle app’s die ik heb aangekocht in mijn iTunes bieb staan.

  Daarnaast koop ik de app’s mbv van de toegoedkaarten. Weet dus ongeveer wel hoeveel geld er naar de appstore gaat :)

 • Wess

  23 februari 2010 om 9:35

  Confronterend.. €101,73

 • Miti96

  23 februari 2010 om 11:17

  Ik heb behoorlijk wat apps gedownload toen ze Even gratis waren, dit programma kijkt naar de huidige prijs…

 • Sander

  23 februari 2010 om 14:34

  Bekend programma. Je krijgt wel geen goed overzicht want programma kan niet zien of je het in de aanbieding heb gekocht.

 • oli4

  23 februari 2010 om 14:43

  @ Miti96:
  Inderdaad er klopt helemaal niks van dit programma, je schrikt er onnodig van. Mijn teller staat op €60, terwijl ik max €10 heb uitgegeven.

 • peters

  24 februari 2010 om 0:41

  Programma kijkt naar de actuele prijzen, niet naar de (toen) aangeschafte (aanbiedings) prijzen. Dus totaalprijs kan iets afwijken hierdoor.

 • mark

  1 mei 2010 om 21:30

  helaas rekent deze applicatie ook apps mee die gecracked zijn en dus niet door mij zijn aangesschaft…. afgezien hiervan had het wel leuk geweest. ik heb namelijk geen idee hoeveel ik al uitgegeven heb. maar dat het veel is weet ik wel !!!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!