22 februari 2010

iPhone OS: Screenshots maken en App’s afsluiten

Vandaag twee iPhone features die ontzettend handig kunnen zijn maar zeker niet bij alle (beginnende) iPhone gebruikers bekend zijn. Natuurlijk werken deze features ook op de iPod Touch.

Een screenshot maken

Sinds iPhone OS 2.0 is er een eenvoudige manier in het OS ingebouwd om schermafdrukken te maken van het iPhone-scherm. Een leuke feature aangezien dat deze schermafdrukken (.png formaat) automatisch in de camerarol wordt geplaatst, hierdoor zijn ze ook weer eenvoudig per email of mms te versturen.

1. Ga naar het scherm waarvan je een schermafdruk wilt maken.

2. Houd de Home-knop ingedrukt en druk daarna kort op de aan/uit-knop (bovenzijde).

3. Je iPhone scherm zal kort flitsen en je hoort het sluitergeluid.

De schermafdruk is nu gemaakt en is terug te vinden in de camerarol van de standaard foto applicatie.

Applicaties gedwongen afsluiten

Wanneer een iPhone applicatie blijft hangen en je niet meer terug kunt keren naar het Springboard dan kan je de applicatie gedwongen afsluiten.

1. Druk de aan/uit-knop op de bovenzijde van je iPhone in en houd deze ingedrukt totdat het 'Zet uit' sliderscherm verschijnt.

2. Houd hierna de homeknop zes seconden ingedrukt totdat de applicatie wordt afgesloten.

Je kan de bovenstaande procedure ook uitvoeren op het homescreen van je iPhone, hierdoor wordt het interne geheugen van je iPhone opgeschoond.Reacties


 • Phrsh

  22 februari 2010 om 10:06

  Dit wist ik nog niet:

  “Je kan de bovenstaande procedure ook uitvoeren op het homescreen van je iPhone, hierdoor wordt het interne geheugen van je iPhone opgeschoond.”

  Maar er is ook een manier da ge een screenshot kunt maken van een gans menu. Dus meer dan dat werkelijk op uw scherm staat.

 • Kareldb

  12 augustus 2010 om 5:26

  Door het geheugen op te schonen werkt mijn iphone 3gs onder ios4 nu terug sneller. Deze was de laatste tikd veel vertraagd vooral bojopstarten van apps

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!