17 oktober 2015

El CapitanEl Capitan: Oplossing voor niet werkende Split View

split view os x

Vreemd genoeg zijn er een aantal Mac gebruikers die de nieuwe functie 'Split View' niet kunnen gebruiken in OS X 10.11 El Capitan. Dat is erg vervelend, maar we hebben een oplossing gevonden.

Split View zorgt ervoor dat je twee applicatie naast elkaar kunt draaien zodat je op één scherm je kan concentreren op twee dingen. Split View werkt alleen in combinatie met schermvullende weergave, uitgebreide info over Split View lees je hier terug.

Wanneer Split View niet werkt op jouw Mac dan kan dit te maken hebben met Mission Control, door onderstaande stappen uit te voeren kun je het probleem oplossen.

• Open  ▸ Systeemvoorkeuren
• Klik op 'Mission Control'
• Schakel de optie 'Beeldschermen hebben afzonderlijke spaces' uit
• Herstart nu je Mac

split view oplosseen

Zodra je Mac is herstart kun dien je opnieuw te navigeren naar  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Mission Control ▸ schakel de optie 'Beeldschermen hebben afzonderlijke spaces' weer opnieuw in. Vanaf nu kun je proberen Split View te activeren, nogmaals dit kan alleen bij schermvullende applicatie en de app moet Split View ondersteunen!

Lees ook: Split View in OS X El Capitan, twee apps naast elkaar gebruikenReacties


 • Neman

  17 oktober 2015 om 10:12

  Gebruik BETTERSNAP TOOL

 • Florina

  17 oktober 2015 om 16:27

  te

 • Florina

  17 oktober 2015 om 16:32

  Ik ben dus zo’n ‘pechvogel’. De afgelopen dagen er veel mee bezig geweest om een oplossing te vinden. Om mijn Macbook Pro werkt het wel gewoon. Maar op mijn 1 jaar oude iMac (die bij installatie de gegevens van mijn oude iMac mee heeft overgenomen, dus ook de vorige besturingssystemen..) wil het niet lukken met Split View.
  Ik had dezelfde oplossing die jullie hierboven bieden, ook al gevonden

  Maar dit werkt dus niet. Ook na jullie uitleg, vinkje weghalen, herstarten, vinkje plaatsen etc: het blijft niet lukken met de groene button: het beeld gaat gewoon fullscreen in plaats van in Split View stand. Ik kan het niet uitstaan dat het niet lukt, terwijl het zo’n prachtige optie is :-(
  Zijn er meer mensen met dezelfde hardnekkigheid?

 • david

  24 oktober 2015 om 13:49

  Super bedankt voor deze oplossing! top!

  Het vinkje heb ik daar altijd uitstaan omdat als die functionaliteit ingeschakeld staat mijn MS powerpoint niet werkt in presentatie modus, indien aangesloten op tweede scherm.
  Zijn hier misschien ook nog oplossingen voor?

  (Dit probleem heb ik al enkele jaren en toentertijd gezocht naar een oplossing en dat was dus het vinkje uitvinken bij “beeldschermen hebben afzonderlijke spaces”. Zo nooit meer genante momenten meegemaakt bij presentaties…)

 • The WOX

  28 april 2017 om 16:17

  Splitview kan op een hele simpele manier ben ik net achter gekomen. Om bv 2 verschillende safari pagina’s naast elkaar te zetten doe je het volgende.
  Open safari, houd het beeld klein, dus niet schermvullend.
  Klik met je Re. muisknop op safari onderin je balk,
  Kies nu voor nieuw venster
  Een tweede pagina opent nu
  Houd nu de groene knop Li. bovenin ingedrukt, de pagina verdeeld zich nu tot de helft van je scherm
  De andere pagina, die je al open had staat nu klein op het andere deel van je scherm, klik hierop en deze verdeeld zich over je andere helft van je beeldscherm.
  Je kunt nu in beide werken.

  Succes

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!