2 mei 2009

Exposé, Dashboard, Multitouch & Keyboard (archief)

trackpad-multitouch

Wanneer je een MacBook Unibody of ander type MacBook bezit met vier-vinger multitouch stuurvlak ondersteuning, dan heb je de beschikking over een interessante functie waarmee je Exposé kan activeren en automatisch deactiveren. Overigens zijn er ook soortgelijke mogelijkheden voor toetsenbord gebruikers.

Je kunt Exposé activeren met behulp van je multitouch stuurvlak door een neerwaartse verticale beweging te maken met vier vingers. Door je vingers enkele seconden op het stuurvlak te houden en weer los te laten wordt Exposé automatisch weer gedeactiveerd.

Doormiddel van het toetsenbord heb je ook de beschikking over deze automatische Exposé functie die overigens ook werkt met Dashboard en het Spaces overzicht. Op de nieuwe toetsenborden kan je voor Exposé gebruik maken van de F3 toets, voor Dashboard de F4 toets en FN+F8 voor het Spaces overzicht. Houd de betreffende functie toets ingedrukt en laat deze na enkele seconden los waarna de aangeroepen functie automatisch weer wordt afgesloten.

'Oude' toetsenbord gebruikers kunnen voor Exposé F9, F10 en F11 gebruiken en F12 voor Dashboard.

Dit artikel is verouderd en is daarom in ons archief geplaatst.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: