1 mei 2009

iPhoto ’09: Foutieve gezichtsherkenning (archief)

iphoto '09

De gezichtsherkenning feature van iPhoto '09 is zeer handig maar zeker (nog) niet geheel foutloos. Veel iPhoto '09 gebruikers melden dat er suggesties worden getoond waar in zelfs geen gezichten in voorkomen. Een bijkomend probleem hiervan is dat ze iedere weer opnieuw verschijnen in het suggestie overzicht.

Je kan het bovenstaande probleem oplossen doormiddel van de volgende work-around: geef de niet-gezichten een naam zoals bijvoorbeeld 'Geen gezicht'. Hierdoor worden de suggesties gegroepeerd en verschijnen ze niet meer tussen de normale suggesties.

Wanneer je in het verleden een gezicht foutief hebt geïdentificeerd dan is het vanaf iPhoto v8.0.2 mogelijk om dit te corrigeren doormiddel van het context menu. Selecteer een foutief geïdentificeerd gezicht en control + klik hierop, in het menu wat hierna verschijnt heb je de beschikking over de optie 'Dit is niet (naam)'.

Als er in de suggesties voor een persoon vreemde/onbekende gezichten voorkomen dan kan je deze uitschakelen door ze een naam als bijvoorbeeld 'Onbekende' te geven. Hierdoor heb je ook direct een volledig overzicht van onbekende gezichten.

ditisnietrichard

Vanaf OS X 10.10 Yosemite heeft Apple iPhoto vervangen door Foto's voor OS X. Dit artikel zit in ons archief en kan misschien niet meer van toepassing zijn. Klik hier voor de werkwijze om foto's en albums van iPhoto overzetten naar Foto's voor OS.Reacties


 • Thomas

  5 juni 2009 om 11:15

  Wanneer iPhoto een gezicht denkt te herkennen wat helemaal geen gezicht is, iets wat inderdaad nog regelmatig voorkomt, dan is het volgens mij makkelijker om het gezichtkader te verwijderen. Hierdoor verschijnt deze later niet nog eens. Zo zou je het ook met onbekende personen kunnen doen. Handig als je bijvoorbeeld heel veel personen hebt staan op een foto van een festival of iets dergelijks.

  Thomas

 • oscar

  15 juli 2009 om 10:43

  Overigens levert deze onhandigheid van iPhoto regelmatig grappige zaken op: http://www.flickr.com/groups/977532@N24/pool/

 • ad van andel

  20 augustus 2009 om 6:06

  De gezichtsherkenning werkt bij mij totaal niet zowel op imac als macbook pro
  foto komt wel in prikbord maar het blijft bij die ene foto

  ook als ik een andere foto selekteer, precies hetzelfde

  Probleem doet zich voor bij mijn imac 24″ en op macbook pro

  ad van andel

 • Erik Verbeeck

  12 december 2009 om 18:36

  Bij mij verschijnen er totaal geen suggesties van foto’s. Je ziet wel het ronddraaiende logootje maar er verschijnen geen suggesties. Kan ik de originele foto bibliotheek scan opnieuw uitvoeren of is er een andere manier?
  Heb ondertussen al tientallen foto’s per gezicht zelf gemarkeerd maar iphoto slaagt er niet in mij suggesties te vinden.
  Heel graag wat hulp
  Erik

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!