23 januari 2012

Extra e-mail header informatie bekijken

Wanneer je een e-mail ontvangt in de Mac OS X Mail applicatie dan zie je daarin een aantal details zoals de afzender, onderwerp, datum/tijd en aan wie de e-mail is geadresseerd. De Mail applicatie heeft een aantal extra mogelijkheden om uitgebreidere e-mail header informatie te tonen.

1. Met behulp van de blauwe knop 'Verberg' (rechtsboven) in het e-mail venster kun je deze gegevens minimaliseren en weer terug switchen naar de standaard weergave.

2. Gebruik de toetscombinatie shift⇧ + cmd⌘ + H om alle e-mail header informatie weer te geven in het e-mail venster. Je kunt hiervoor ook gebruik maken van Weergave ▸ Bericht ▸ Toon alle kopteksten.

3. Je kunt er ook voor kiezen om alleen bepaalde velden weer te geven in een e-mail, ga hiervoor naar:

Mail ▸ Voorkeuren ▸ Weergave ▸ optie: Toon details koptekst

Selecteer 'Aangepast' in het dropdown menu, er verschijnt nu een nieuw venster waarin je zelf additionele velden kunt selecteren en toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld de opties 'Bijlage', 'Antwoord aan' en 'Opnieuw verstuurd' toevoegen.

4. Mocht je de e-mail informatie willen bekijken in het RAW (bron) formaat dan is dat altijd mogelijk met de toetscombinatie: option⌥ + cmd⌘ + U of met behulp van het menu: Weergave ▸ Bericht ▸ Bronweergave. Deze weergave is zeer handig voor beheerders van e-mail systemen omdat hierin alle informatie over de e-mail en bezorging is terug te vinden.Reacties


  • Jasper

    23 januari 2012 om 9:25

    Das mooi

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!