22 juli 2012

Extra opties in het open en bewaar dialoogvenster

In de open & bewaar dialoogvensters van Mac OS X zijn een aantal handige toets combinaties toegevoegd die je snel toegang geven naar bestanden op specifieke locaties.

Met behulp van de toets combinatie Shift ⇧ + Command ⌘ + . (punt) kan je in het open & bewaar dialoogvenster de weergave van verborgen bestanden activeren. Een ontzettend handig optie wanneer je aan de slag gaat met systeembestanden.

Een andere optie in het open & bewaar dialoogvenster is de mogelijkheid om mappen direct te benaderen. Wanneer het dialoog venster verschijnt kan je namelijk gebruik maken van de toets combinatie Shift ⇧ + cmd⌘ + G

Deze toetscombinatie activeert de “Ga naar map…” functie zoals die ook aanwezig is in OS X Finder. Met deze functie kan je een map bereiken op basis van het POSIX pad. Als je bijvoorbeeld de map documenten in je thuismap wilt benaderen dan typ je ~/Documenten.

Het is niet noodzakelijk om de naam van een map volledig in te typen aangezien je deze automatisch kan aanvullen met de tab-toets (bijvoorbeeld: Doc[tab] voor Documenten)

Gelukkig hoef je de toets combinatie Shift ⇧ + cmd⌘ + G niet te onthouden want je kan de “Ga naar map…” functie ook activeren met de ‘/’ toets.


Reacties


  • JPosthuma

    22 juli 2012 om 9:36

    Jammer dat het automatisch aanvullen bij “Ga naar map” voor geen meter nauwkeurig werkt. Als je een map hebt waar een aantal mappen in staan die beginnen met dezelfde letters, pakt ie zomaar random 1 van die mappen die je juist niet wilt, ipv dat ie het op de terminal manier doet.

Een reactie toevoegen: