22 juli 2012

10.7Terminal: Vensters ‘blurren’ en transparant maken

Wanneer je onder Mac OS X 10.7 Lion gebruik maakt van het 'Silver Aerogel' thema in OS X Terminal dan zul je hebben gemerkt dat deze is voorzien van een 'blur'-effect.

Op het moment dat het thema is ingesteld en het Terminal venster actief is zal de transparante achtergrond worden 'geblurred', wanneer je buiten het venster klikt zal de het blur-effect verdwijnen en het venster transparant worden.

Als je onder het 'Silver Aerogel' thema de blur wilt blijven behouden ongeacht het venster actief is of niet dan is dat mogelijk via Terminal ▸ Voorkeuren ▸ Instellingen. Klik op de 'kleur'-keuze knop en deactiveer de optie 'Inactieve vensters'.

Via dit scherm is het ook mogelijk om ieder ander thema in Terminal van een transparant venster te voorzien. Selecteer de gewenste 'ondoorzichtbaarheid' (standaard ingesteld op 100%) voor het actieve venster. Activeer de optie 'Inactieve vensters' en pas ook hier de ondoorzichtbaarheid en eventueel de vervaging naar eigen wens aan.

Sluit na de aanpassing OS X Terminal af, en start deze opnieuw op om de wijzigingen te activeren. De nieuwe vensters zullen worden getoond met de ingestelde combinaties.Reacties


  • Martin van R.

    22 juli 2012 om 14:41

    Ik zie geen thema Silver Aerogel onder Voorkeuren, Instellingen. Waar haal ik dat thema (en misschien ook andere) vandaan?

  • Martin van R.

    24 juli 2012 om 17:45

    Gevonden!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!