4 juli 2013

Festival apps en tips voor deze zomer (deel 1)

festivalappsHet is zomer, dat betekent voor vele vakantie en festivals! Omdat zo'n festival vaak niet meer bij één klein podium blijft is het soms moeilijk te achterhalen welke artiesten waar optreden. Daarnaast is het festivalterrein zo groot dat je moeilijk de weg terug kan vinden.

Gelukkig hebben daarom een aantal festivals een handige iOS applicatie uitgebracht. Deze kun je downloaden in de iOS App Store waardoor je op de hoogte blijft van het laatste nieuws, de line-up en in de meeste gevallen heb je ook een handige plattegrond van het festivalterrein bij de hand. In dit eerste deel sommen we alle festivals op tot 31 juli voor Nederland en België die een iOS applicatie beschikbaar hebben in de App Store.

04 tot 07 Juli - Rock Werchter

Vandaag start het bekendste pop- en rockfestival van België genaamd 'Rock Werchter'. Namen zoals Green Day, NetSky, Ke$ha, Bloc Party, enzovoorts komen naar het festivalterrein in Werchter. In de app vind je informatie over de artiesten, tijdsschema, plattegrond, nieuws enzovoorts terug. De applicatie is gratis te downloaden en is een handig hulpmiddel voor de komende dagen op Rock Werchter.

Rock Werchter
Rock WerchterCategorie: Music, Entertainment
Ontwikkelaar: Appmiral BVBA
iPad & iPhone  12+  57 MB DOWNLOAD GRATIS

WerchterApp

05 en 06 Juli - Pitch

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli vindt in het Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam de derde editie van PITCH plaats. PITCH is een festival voor de echter liefhebber van elektronische muziek. Enkele bekende namen dit jaar zijn Trentemoller, Bonobo en James Blake. Met behulp van de gratis applicatie heb je snel toegang tot het tijdsschema van de verschillende bands, map, nieuws, enzovoorts.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

pitchapp

06 Juli - Festival DeBeschaving

Festival Debeschaving is het openlucht festival dat plaats vindt in de Botanische tuinen van Utrecht. Op het podium kun je Laura Jansen, De jeugd van tegenwoordig en Alphabeat verwachten. Het festival heeft geen applicatie, maar je kan wel dankzij de MyOrder app consumptiemunten kopen met 15% korting. Meer informatie over het verstrijken van deze korting kun je hier teruglezen. Het tijdschema van het festival kun je hier raadplegen.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

beschavingapp

18 tot 21 Juli - Dour

Normaal gesproken is Dour een zeer rustig dorpje in België, maar in de zomer ontstaat er een groots festival dat bekend staat om zijn uitstekende en gezellige sfeer. De 25ste editie van dit festival wordt opgevrolijkt met bekende namen zoals Kate Nash, Pendulum en The Horrors. In de gratis app vind je informatie over de artiesten, tijdsschema, map, nieuws enzovoorts terug.

Dour
DourCategorie: Music, Entertainment
Ontwikkelaar: Appmiral BVBA
iPad & iPhone  12+  25 MB DOWNLOAD GRATIS

Dourapp

20 tot 29 Juli - Gentse Feesten

Het 10 dagen durende feest in de binnenstad van Gent is misschien wel het beroemdste volksfeest van Europa. Op de Gentse Feesten vinden er zes internationale festivals plaats, gratis muziek op 10 pleinen, kinderanimatie, tentoonstellingen, theater en honderden binnen- en buitenactiviteiten. Al deze informatie vind je terug in de gratis applicatie.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

GF13

26 tot 28 Juli - Zwarte Cross

Het is weer feest in de achterhoek dankzij het onvervalste 'Zwarte Cross festival' in Lichtenvoorde. Guus Meeuwis, Golden Earring, Miss Montreal, Kate Nash, enzovoorts zorgen voor 3 dagen feest. Met behulp van de gratis applicatie kun je het programma, map, nieuws, tweets, enzovoorts raadplegen.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

zwartecrossapp

Helaas hebben niet alle festivals een applicatie, maar via de mobiele pagina van festivalinfo kun je informatie raadplegen van festivals zoals Metropolis, Bospop en De Wereld Draait Buiten. Ook het Cactus Festival in België heeft een handige mobile webpagina, deze kun je hier terugvinden.

Daarnaast is er een algemene tip, schaf een externe batterij aan voor je iDevice. Op deze manier zal je niet snel een lege batterij hebben. Naast de officiële applicaties zijn er ook nog een hoop hulp-applicaties die erg handig zijn bij zo'n festival-uitje. Bekijk hiervoor onderstaand overzicht.

• Een handige led-app om de flitser te gebruiken in het donker
• De gratis 'Waar-is-mijn-tent' applicatie
• Doe aan carpoolen met behulp van MNM Zero Car
• Gebruik Shazam om de titel van het gezongen nummer te vinden en te bewaren

Eind juli kun je deel twee verwachten met de festivals-applicatie voor augustus. Mocht je zelf nog een festival app kennen en kun je deze niet terugvinden in ons overzicht mag je ons dit laten weten via het contact formulier, dan voegen wij deze alsnog toe.Reacties


 • Mark

  4 juli 2013 om 14:13

  Tof.
  Alvast een voor augustus: de Lowlove-app, beter dan de officiële app.

 • Tim

  4 juli 2013 om 17:02

  De “Oranje Boven” app is ook leuk om op festivals te gebruiken.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!