8 december 2011

ScreencastFinder: templates aan de knoppenbalk toevoegen

Sommige gebruikers missen in Mac OS X een weergave (geschiedenis) waarin de bestanden worden weergegeven die vandaag, gisteren of zijn afgelopen week zijn bewerkt, gebruikt of gemaakt. In Mac OS X Lion is een dergelijke handige functies verstopt. Waarom Apple dit voor ons verstopt is een groot raadsel, maar gelukkig zijn er altijd mensen die deze handige functies met ons willen delen.

In de resources van de Finder staan 3 icoontjes die je kunt toevoegen aan de knoppenbalk van Finder namelijk, Vandaag, Gisteren en Afgelopen week. Met een druk op de knop vind je een overzicht van de gebruikte, bewerkte of gemaakte bestanden over de gekozen periode. Om deze handige knoppen aan de knoppenbalk van Finder toe te voegen ga je allereerst naar de Finder en gebruik je de volgende toetsencombinatie: cmd⌘ + shift ⇧ + G.

Voer in het venster het onderstaande pad in:

/System/Library/CoreServices/Finder.app/Contents/Resources/CannedSearches

In deze map vind je 3 klok icons namelijk Vandaag, Gisteren en Afgelopen week. Om deze in je knoppenbalk te plaatsen sleep je deze naar de knoppenbalk. Wanneer je op een knop klikt krijg je de bijbehorende weergave te zien.

Als in de Finder knoppenbalk alleen symbolen worden weergegeven kun je geen onderscheid maken tussen de verschillen klokken. Je kunt er dan voor kiezen om een tekstlabel toe te voegen. Om dit in te stellen ga je naar Finder ▸ Weergave ▸ Pas knoppenbalk aan… Onderaan het venster selecteer je bij 'Toon' de optie 'Symbool en 'Tekst'.

Screencast:

Jordy, bedankt voor de tip!Reacties


 • Henk

  8 december 2011 om 15:19

  Jammer dat de tip heet ‘templates aan de navigatiekolom toevoegen’, maar dat het gaat om de knoppenbalk.

  Ik zou ze wel in de navigatiekolom willen hebben, maar niet in de knoppenbalk.

  Gelukkig zijn er bewaarde zoekaties

 • Frank

  8 december 2011 om 22:03

  Ik krijg als enige reactie: ‘De map is onvindbaar’

 • Henk Hupkes

  4 juli 2012 om 11:25

  Het lukte om de knoppen in de knoppenbalk te krijgen. Erg handig zou ook zijn als deze 3 knoppen te plaatsen zijn in het bijlage zoekvenster van een te verzenden email (dit komt wellicht nog vaker voor dan een recent bestand zoeken in Finder….). Weet iemand hiervoor een oplossing?

  Groet,

  Henk Hupkes

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!