12 juni 2009

Firefox: Recente zoekopdrachten verwijderen

firefox

De meeste web browsers onthouden de zoekopdrachten die je hebt uitgevoerd op internet. In Firefox worden deze recente zoekopdrachten weergegeven boven de suggesties onder het zoekveld.

Als je bijvoorbeeld in het verleden hebt gezocht naar "appletips" dan wordt deze weergegeven als recente suggestie wanneer je "app" typed in het zoekveld.

Het kan natuurlijk voorkomen dat je een bepaalde zoekopdracht hebt uitgevoerd en deze wilt verwijderen uit het recente overzicht. Je kan er dan voor kiezen om de gegevens via de Privacy opties in de Safari voorkeuren te verwijderen. Het nadeel hiervan is dat er meer informatie zoals bezochte urls en andere historie wordt gewist.

Een eenvoudigere oplossing in Firefox is het selecteren van de zoekopdracht doormiddel van de cursor toetsen en deze te verwijderen met de toets combinatie SHIFT + DELETE.

safari-delete-recent

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!