9 december 2011

Fix: MacBook Air gaat niet in sluimerstand

Bij sommige nieuwe MacBook Air's komt het voor dat wanneer je deze dichtklapt de sluimerstand niet wordt geactiveerd. Dit komt doordat sommige MacBook Air's zijn voorzien van verkeerde SSD instellingen in het SMC.

Om dit probleem te verhelpen moet je het zogenaamde SMC geheugen resetten, na de reset worden de correcte waardes door Mac OS X in het SMC geplaatst en zijn de problemen in de meeste gevallen verholpen.

Je kunt het SMC resetten met behulp van de onderstaande stappen:

1. Zet je MacBook Air volledig uit.
2. Sluit MagSafe adapter aan op je MacBook Air.
3. Houd shift⇧ + ctrl + option⌥ + Power tegelijk in en zet je MacBook Air aan

Na deze stappen te hebben door genomen is het SMC gereset. Je MacBook Air zal in de slaapstand gaan wanneer je hem dichtklapt. Is dit niet het geval? Dan doe de bovenstaande stappen opnieuw, het kan zijn dat je de knoppen niet te gelijk hebt ingetoetst. Deze SMC reset werkt ook bij MacBook Pro's die last van hebben van het zelfde probleem.

Een SMC reset kan ook helpen als er zicht problemen voordoen met een (externe) beeldscherm of de batterij.Reacties


 • Quakie

  10 december 2011 om 11:38

  raar maar waar krijg ik het niet voor elkaar. Moet ik een “gong” horen?

  Houd shift⇧ + ctrl + option⌥ + Power tegelijk in en zet je MacBook Air aan

  Dus je houdt dit ingedrukt en daarna laat je los en druk nogmaals op Power (aan knop)?

 • Josephine

  28 september 2013 om 18:38

  Hallo mijn zus haar mac book air gaat niet meer aan ook niet na al die tips die je ons hebt gestuurd. Wat moet ik nu doen

 • ingmar

  25 november 2014 om 19:47

  vaak heeft dit te maken met de magneetjes die in het scherm zitten. Zelf had ik dit probleem doordat ik een sticker / Skin rondom mijn mousepad had geplakt en de magneet niet goed genoeg contact kon maken. tip: Maak je scherm goed vet vrij en de aluminium plaat van de macbook case. dit heeft bij mij het probleem verholpen. een andere oorzaak kan de connector die in de macbook zit zijn, deze kan defect zijn waardoor hij het signaal niet meer doorgeeft aan het systeem.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!