6 januari 2013

Foldify: Coole papieren 3D modellen maken op je iPad

'There is an app for that' is een slogan die zijn naam zeer zeker eer aandoet. In de App Store blijven app's verschijnen die je blijven verbazen. Foldify is ook weer zo'n app, met deze iPad app kun je op eenvoudige wijze papieren 3D modellen ontwerpen.

Je kunt bijvoorbeeld 3D auto's, huizen, poppetjes, piramides etc. ontwerpen. Nadat je ontwerp klaar is kun je deze als PDF exporteren, versturen of direct uitprinten op je printer met behulp van AirPrint. Eventueel kun je ook een gebruikersaccount aanmaken op de Foldify website om je ontwerpen online te bewaren en te delen met andere gebruikers.

Naast het volledig zelf ontwerpen van je 3D model kun je ook via de 'Online' functie ontwerpen downloaden die door andere Foldify gebruikers zijn gemaakt. Zo kun je o.a Steve Jobs, Sponge Bob, Angry Birds en nog veel meer kant en klaar als PDF downloaden. Na het uitprinten kun je direct aan de slag om je 3D ontwerp in elkaar te knutselen.

Wanneer je met een lege template aan de slag gaat dan heb je de beschikking over een groot aantal ingebouwde 'Stempels' zoals bijvoorbeeld armen, ogen, neuzen, oren, etc. Deze kun je direct in je ontwerp plaatsen door ze simpelweg op de gewenste plaats te slepen. Via 'in-app'-aankopen is het mogelijk om de stempel collectie uit te breiden, hiervoor betaal je 0,89 € per set.

Foldify is een ontzettend leuk concept, je kunt het ontwerp aanpassen en direct krijg je het effect in een 3D weergave links op het scherm te zien.

Het bewerken van de ontwerpen blijft op sommige vlakken een beetje achter en kan zeer zeker beter, iets wat waarschijnlijk ook via een update in de toekomst zal worden aangepast. Verder misten wij de mogelijkheid om eigen afbeeldingen te gebruiken in het ontwerp.

Foldify blijft echter een ontzettend leuke app, ook wanneer je besluit om alleen gebruik te maken van de 3D modellen die door andere zijn gemaakt. Wie wil er nu niet een 3D Steve Jobs naast zijn Mac hebben staan.

Je kunt Foldify downloaden in de App Store met behulp van onderstaande link:

Foldify - Create, Print, Fold!
Foldify - Create, Print, Fold!Categorie: Education, Entertainment
Ontwikkelaar: Pixle
iPad  9+  90 MB DOWNLOAD  € 4.49


Reacties


  • michel

    6 januari 2013 om 10:51

    Geinig leuke tip.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!