5 januari 2013

Sneller navigeren naar een webpagina in iOS Safari

De iPhone, iPad en iPod Touch zijn erg snelle apparaten die het surfen op het internet de dag van vandaag enorm eenvoudig maakt. Toch zijn er een hoop gebruikers die graag nog sneller willen surfen op het wereldwijde web. Uiteraard kun je wachten op de nieuwe generatie iOS-apparaten die meestal een betere processor aanboord hebben.

Je kunt het navigeren tussen webpagina's zelf een beetje beïnvloeden en het web nog sneller verkennen in mobile Safari. Opvallend is dat Apple er nog niet voor heeft gekozen om de adresbalk in iOS 6 samen te voegen met het zoekveld zoals dat gebeurd is in Mountain Lion. Toch is de adresbalk handig in gebruik, zo hoef je bijvoorbeeld geen www of http:// in te vullen en is het overbodig om .com in te vullen.

Zo kun je dus in de adresbalk gewoon apple, google, pixar, enzovoorts invullen. Automatisch wordt er .com achter geplaatst. Helaas is het niet mogelijk om zelf te bepalen welk toplevel domein wordt gebruikt.

Daarnaast is het vrij eenvoudig zo'n toplevel domein in te voeren via het iOS toetsenbord. Dit kun je vrij eenvoudig, door op de .com toets te tappen. Echter is het uiteraard mogelijk om meerdere toplevel domeinen te selecteren. Hou hiervoor gedurende enkele momenten de .com toets ingedrukt. Toplevel domeinen zoals .nl, .org, enzovoorts kunnen nu worden geselecteerd.

Meer tips over iOS kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen: