5 januari 2013

Alle gebruikte Wi-Fi netwerken weergeven

Wanneer je op een MacBook veelvuldig gebruik maakt van verschillende draadloze netwerken dan is het mogelijk om de gebruikte netwerken te tonen. Je kunt hiervoor terecht in  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Netwerk ▸ Wifi ▸ Geavanceerd. In het tabblad 'Wi-Fi' kun je alle voorkeursnetwerken eenvoudig terugvinden, wil je uitgebreidere informatie over deze lijst dan kun je terecht in OS X Terminal.

Met behulp van OS X Terminal kun je namelijk ook herleiden wanneer je voor het laatst gebruik hebt gemaakt van een specifiek draadloos netwerk. Daarnaast wordt er ook extra informatie weergeven als SSID en de gebruikte beveiligingsmethode.

Om de lijst te bekijken open je OS X Terminal (Programma's ▸ Hulpprogramma's), voer hierna het onderstaande commando uit:

defaults read /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.airport.preferences.plist RememberedNetworks

Wanneer je alleen de namen wilt zien van de Wi-Fi netwerken dan kun je het onderstaande commando via een '|' (pipe) toevoegen. Het onderstaande extra commando zorgt ervoor dat alleen de namen worden weergeven en de overige informatie wordt weggelaten.

sed -En 's/^ +"(SSID_STR|_timeStamp)" = "(.+)";/\2/p'

Het volledige commando wordt hierdoor:

defaults read /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.airport.preferences.plist RememberedNetworks | sed -En 's/^ +"(SSID_STR|_timeStamp)" = "(.+)";/\2/p'

Het resultaat:Reacties


 • Tom

  5 januari 2013 om 10:52

  Is dit ook mogelijk in iOS?

 • Maikel

  7 januari 2013 om 15:49

  Er staat een klein foutje in de commando’s: De extensie toevoeging .plist hoort er niet achter.
  Verder een leuke tip!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!