2 augustus 2014

OS X: Een Airport apparaat herstarten met behulp van een Mac

airport retina iconHet kan voorkomen dat je een Airport Express, Airport Extreme of Time Capsule moet herstarten. Dit kan om verschillende redenen zijn en hoeft niet altijd een probleem aan vooraf te gaan. Een Airport apparaat kun je herstarten door deze te ontkoppelen van de stroom, 10 seconden wachten en weer opnieuw aansluiten.

Maar mocht je niet uit je luie stoel willen opstaan, of bevind het apparaat zich ergens op een moeilijk toegankelijke plaats dan kun je hem ook herstarten via de applicatie ‘Airport-configuratieprogramma’ die standaard aanwezig is op je Mac. De applicatie vind je terug in de map ‘hulpprogramma’s’ die op zijn beurt terug te vinden is in de map ‘Programma’s’.

Open Airport-configuratieprogramma en klik op je Airport apparaat en voer eventueel het wachtwoord in. Navigeer vervolgens naar de menubalk en open hier de menuoptie ‘Basisstation’.

airportherstarten

Klik hier in het zojuist geopende menu op de optie ‘Herstart..’. Hierna opent er een pop-up venster met de boodschap dat het netwerk tijdelijk niet beschikbaar zal zijn. Bevestig het herstarten door op de knop ‘Ga door’ te klikken. Het Airport apparaat zal worden herstart en na enige momenten kun je weer gebruik maken van het internet.

Meer over Netwerk kun je hier terugvinden.Reacties


 • huib

  2 augustus 2014 om 11:11

  Altijd dat “tien seconden wachten”
  Waarom? Als ik een sroomglitch heb van een kwart seconde herstart/reset die al.

 • Peter van Buuren

  2 augustus 2014 om 13:25

  Helaas, alle keuzevakjes onde “Base Station” zijn grijs, dit werkt bij mij niet op mijn MacBook Pro mid 2010

 • Jaap

  29 oktober 2014 om 21:45

  @Peter, je moet wel de Airport selecteren,

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!