12 december 2011

Foto’s uit de standaard OS X screensavers gebruiken

In de systeembestanden van Mac OS X zitten heel veel handige functies en ook hele mooie achtergronden verstopt. In de systeemvoorkeuren vind je standaard Mac OS X screensavers terug met als thema's stranden, natuur, heelal en nog een aantal onderwerpen.

Deze screensavers zijn volledig opgebouwd uit foto's welke zich bevinden in de resources mappen. Wanneer je een foto wilt gebruiken als achtergrond dan is dat mogelijk, je kunt foto's terugvinden met behulp van de onderstaande stappen.

1. Om te beginnen maak je voor de handigheid een map aan waarin je de achtergronden wilt bewaren.

2. Open de Finder en gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + shift ⇧ + G. In het Finder venster opent een nieuw venster. Type hierin het onderstaande pad: /System/Library/Screen Savers en klik vervolgens op enter.

3. In deze map bevinden zich alle screensavers die op je Mac staan. Om de achtergronden daadwerkelijk te vinden zoek je een screensaver uit waarvan je de achtergronden wilt hebben, bijvoorbeeld 'Beach'. Klik met een secundaire muisklik op het bestand en kies voor 'Toon pakketinhoud'.

4. Vervolgens klik je op Contents ▸ Resources. In de Resources mappen vind je alle achtergronden die in de screensaver aanwezig zijn.

5. Kopieer de achtergronden naar de map die je zojuist hebt aangemaakt. Met behulp van een secundaire muisklik op de achtergrond die je wilt gebruiken ▸  Voorzieningen ▸ Stel bureaublad afbeelding in.

Het zijn hele mooie achtergronden maar zijn helaas wel onscherp op hogere resolutie schermen. Op een MacBook zijn de foto's echter zeer goed te gebruiken.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!