29 augustus 2010

Foto’s verbergen in iPhoto

Wanneer je iPhoto gebruikt voor het beheren van je digitale foto’s dan zal je merken dat je verzameling foto’s zeer snel groeit. Daarmee groeit natuurlijk ook de kans dat daar er een aantal foto’s tussenzitten die minder geschikt zijn om in het openbaar te worden vertoond. iPhoto heeft de mogelijkheid om foto’s te verbergen waardoor ze niet meer voor iedereen te zien zijn.

Selecteer de foto die je wilt verbergen door er op te klikken. Druk vervolgens op het oranje kruis getiteld “Verberg” onderin de knoppenbalk (1) van iPhoto. De foto verdwijnt direct van het scherm en komt ook niet meer voor in je (slimme)albums en de fotobibliotheek.

Met behulp van de menu optie Weergave ▸ Verborgen foto’s (2) kan je de verborgen foto’s weer tevoorschijn laten komen. De foto’s die zijn aangemerkt als “verborgen” zijn te herkennen aan het oranje kruisje (3). Door nogmaals op de menu optie te klikken worden de gemarkeerde foto’s weer verborgen.

Je heft het verbergen van een foto op door de verborgen foto te selecteren en op de knop ‘Hef verbergen op’ (4) te klikken.

Voor het verbergen en weer zichtbaar maken van de foto’s kan je ook gebruik maken van de toets combinatie cmd⌘ + shift⇧ + H.Reacties


 • Piet van 't Zelfde

  29 augustus 2010 om 22:24

  En hoe krijg ik de foto’s dan weer te zien als ik dat wil? Of zijn ze dan gelijk helemaal van de Mac verwijderd?

 • jason

  30 augustus 2010 om 10:44

  Na het lezen van bovenstaande reactie: “zucht………”

 • Ranney

  30 augustus 2010 om 22:07

  Na het lezen van bovenstaande reactie: “i.d.d.………” ;-)

 • Sven

  5 september 2010 om 20:50

  Ik neem aan dat als ik foto’s verberg deze ook niet gesynchroniseerd worden naar bv iPod, iPhone, iPad en/of Apple TV?

Een reactie toevoegen: