9 april 2015

YosemiteFoto’s voor OS X: iPhoto-gebeurtenissen verplaatsen naar ‘Albums’

Foto's voor OS X logo

Iedereen die iPhoto heeft gebruikt en is overgestapt op Foto’s zal gemerkt hebben dat er een album iPhoto-gebeurtenissen is aangemaakt. Hierin vind je al je gebeurtenissen terug die in iPhoto waren geplaatst.

Deze kun je in de map iPhoto-gebeurtenissen blijven bewaren of exporteren naar de weergave ‘Albums’. Dat is net zo overzichtelijker en eigenlijk waar Albums voor is bedoeld.

• Open de Foto’s applicatie
• Navigeer naar het tabblad ‘Albums'
• Open iPhoto-gebeuertenissen

verplaatsiphotogebeurtenis

Klik met behulp van een secundaire klik (rechtermuisknop) op de gebeurtenis die je wilt exporteren. Kies hier voor de optie ‘Verplaats Album uit ‘iPhoto-gebeurtenissen’, onmiddellijk wordt het album verplaats naar ‘Albums’ in Foto’s.

Alle tips over 'Foto's voor OS X' lees je hier terug.Reacties


 • Cloverfield

  9 april 2015 om 13:43

  Ik kan maar niet wennen aan dit stuk stomme software.
  Moments zijn onzinnige, ik mis events en met 250 GB aan foto’s is het wel echt heel duur om de cloud in te gaan: lage resolutie photostream zonder filmpjes is dan je enige ‘optie’

 • Loek

  9 april 2015 om 13:51

  Hmmm eerst wordt er verteld dat Foto’s de gebeurtenissen niet zomaar overneemt. Je moet dus voor een soepele overgang alle gebeurtenissen overzetten naar albums.
  Nu blijkt dat met een simpele muisklik in Foto’s, de gebeurtenis wordt overgezet naar een album. Heb ik dus voor niets een aantal gebeurtenissen over zitten te zetten.
  Meestal ben ik wel blij met AppleTIPS, maar nu even niet!

 • Wesley Fabry

  9 april 2015 om 13:56

  He Loek, in dat artikel hebben we aangegeven dat het niet moet en je het ook achteraf kan doen. Het was een tip ter voorbereiding op, zodat je eigenlijk nu er geen omkijken naar hebt en je leukere dingen met je foto’s kan doen. Precies zoals we aangaven in het artikel en de reacties.

 • Aart Kiviet

  9 april 2015 om 14:29

  Ik zie in Foto’s geen tabbladen bovenaan, geen foto’s, gedeeld, albums.
  Ik kan ook niets verplaatsen vanuit iPhoto, wat die ik fout. Heb 10.10.3 gisteren gedownload.

 • Loek

  9 april 2015 om 14:54

  OK OK my bad

 • Cor van Esch

  9 april 2015 om 14:54

  Wat een afgang met dit nieuwe programma. De bewerkingsfuncties zijn verminderd en de titelweergave van de foto’s is verdwenen.

 • J.V

  9 april 2015 om 19:14

  Ben 10.000 kwijt op dit moment
  Had 4 foto bibliotheken en de belangrijkste is weg brrr

 • Hans

  9 april 2015 om 19:44

  Hallo JV. Lees het volgende eens !!

  Meerdere bibliotheken zijn mogelijk door de alt/option-toets bij het opstarten van de Foto’s-app in te houden. Hiermee is het, net als in iPhoto, mogelijk om meerdere bibliotheken te importeren en beheren. Let op: Alleen de systeembibliotheek synchroniseert met iCloud.

  Misschien heb je hier iets aan voor je bibliotheken.

 • J.V

  9 april 2015 om 20:44

  Hans dat van de option toets wist ik maar in de systeembibliotheek ben ik juist de foto’s vanaf 2012 kwijt Maar er is hoop want gelukkig draait onze grote vriend de Time machine mee. Maar voorlopig nog niks

 • J.V

  9 april 2015 om 20:50

  Opgelost lag aan de icloud instelling, Hans toch bedankt over het mee denken

 • Nick

  9 april 2015 om 20:54

  Een drama deze applicatie. Van iPhoto-gebeurtenis naar Album is niet te doen. Album weg, alle foto’s door elkaar. Alles geroteerd. En niet te synchroniseren met iPhone. Snap er de ballen van.

 • alwin

  10 april 2015 om 10:04

  Ik ga geen iCloud gebruiken voor Foto’s op mijn Mac. 150GB a 4 euro per maand is me te duur.

  Ik ga handmatig de foto’s doorzetten naar de Mac, aangezien mijn iphone toch elke avond al wordt opgeladen aan de Mac.

  Weet iemand of er een mogelijkheid is om automatisch foto’s en video’s van de iphone over te zetten naar de nieuwe foto applicatie op de Mac als deze via usb aangesloten is

 • Michiel

  10 april 2015 om 16:34

  Hi,

  Zoals in dit artikel omschreven heb ik alle iPhoto gebeurtenissen in de Foto’s app verplaatst uit het album ‘iPhoto-gebeurtenissen’, zodat dit albums in de Foto’s app zijn geworden. Echter; alle albums staan nu door elkaar. Weet iemand hoe ik dit kan sorteren op datum?

  Thanks

 • Tom

  11 april 2015 om 19:08

  Zonder problemen alle iPhoto gebeurtenissen in één keer overgezet naar albums echter zoals Michiel al zei staan alle albums door elkaar. Is dit oplopend of aflopend op datum te sorteren?

 • Wesley Fabry

  12 april 2015 om 9:14

  Dat is helaas nog niet mogelijk..

 • Dennis

  12 april 2015 om 9:58

  Bij migratie naar 10.10.3 op mn macbook stonden alle foto’s uit iphoto in een iphoto album in het nieuwe ‘foto’s’, en kon ik eenvoudig overzetten naar nieuwe albums. Op mijn iMac echter is de nieuwe ‘foto’s’ leeg, in geen van de tabbladen staat iets. Ik kan de iphoto bibliotheek op de imac niet lokaliseren. Als ik op iphoto zoek dan kan ik dit oude programma wel vinden, en openen, en hier staan alle bijna 20.000 foto’s in…. Weet iemand hoe ik deze kan migreren naar het nieuwe ‘foto’s?

 • Tom

  12 april 2015 om 15:55

  Bedankt voor de reactie Wesley.
  Helaas. Hopen dat die mogelijkheid komt met een volgende update.

 • Aart Kiviet

  12 april 2015 om 21:38

  Wesley, zoals eerder gemeld was overzetten niet gelukt, maar na verwijderen van Foto’s in Finder opnieuw opgestart en daarna ging het vanzelf, als je maar de beginpagina van Foto’s hebt. Tot dusver weer alles ok, het werkt evengoed als iPhoto, ben best tevreden ermee.

 • José

  12 april 2015 om 22:10

  Er staat bij mij geen map iPhoto-gebeurtenissen. Hoe kan dat? Alle foto’s uit de albums van iPhoto zijn wel geïmporteerd, staan in ‘alle foto’s’. Help, hoe krijg ik nu mijn indeling, cq albums van Iphoto weer terug.

 • Tom

  13 april 2015 om 5:53

  Hallo Wesley,
  Als ik in Finder kijk onder afbeeldingen staan er nu 2 foto bibliotheken. De oude van iPhoto (migrated) en een nieuwe van Foto’s. Kan ik de oude iPhoto bibliotheek weggooien? Dat scheelt al gauw een kleine 100 GB.
  Met vr. gr.
  Tom

 • Wesley Fabry

  13 april 2015 om 8:24

  @Tom deze kun je verwijderen.. Deze is alleen interessant als je iphoto nog wilt gebruiken met je ‘oude’ foto’s.

 • José

  13 april 2015 om 11:26

  ben er zelf achter dat ik ‘iphoto-albums’ heb verward met ‘photolibrary’, daarom ws geen ‘Iphoto-gebeurtenissen’ te zien. Dank voor alle reacties (not ;-)

 • Wesley Fabry

  13 april 2015 om 11:59

  José, We proberen iedereen te beantwoorden, maar dat lukt niet altijd. Daarom dat we http://genius.appletips.nl in het leven hebben geroepen. Dit is voor ons overzichtelijker en ook echt gebaseerd op vraag/antwoord, iets waar reacties eigenlijk niet voor bedoeld zijn.

 • Tom

  13 april 2015 om 13:03

  @Wesley. Bedankt voor je reactie. Ik zal volgende keer ook gebruik maken van het genius forum.

 • José

  13 april 2015 om 14:15

  Oké Wesley bedankt voor je reactie; volgende keer zal ik gebruik maken van het genius forum.

 • Willem

  16 april 2015 om 13:14

  Net contact gehad met apple.
  Als ik een foto uit mijn fotostream naar een album of een iphoto-gebeurtenissen sleep is hij uit deze verdwenen zodra ik hem uit mijn stream verwijder. Apple zij dat de klacht bekend was en hadden geen oplossing. Wat ik ook een probleem vindt is dat ik albums niet oplopend en aflopend kan sorteren b.v. album 2001 boven en 2015 nu onderaan, is heel lastig bij foto’s uit stream slepen naar album.

 • Marcel

  18 april 2015 om 23:12

  Nadat ik alle foto’s van Iphoto naar Foto’s heb geplaatst (zo’n 20.000 stuks) en in deze weer synchroniseer met mn iPad loopt m’n aardeschijf vol op m’n Imac. Er komt zomaar 130 Gb bij!!! Wat kan ik hier aan doen????

 • Frederic Toye

  19 april 2015 om 11:44

  Wat een ramp, dat nieuw programma!!

  Heeft iemand al uitgedokterd hoe je de naam die je aan foto’s hebt gegeven in finder mee kan importeren naar ‘Foto’s’?
  Bij importeren zijn alle foto’s nu “naamloos” wat een echte ramp is!! Al onze vakantiefoto’s zijn genummerd en bevatten uitleg over wat en waar, maar dat wordt dus niet overgenomen bij importeren naar Foto’s…
  HELP!!!

 • Jan Aukes

  20 april 2015 om 22:07

  Die naam wordt in ieder geval vermeld onder Info. Dat is bij mij tenminste het geval.

 • Gerrit

  21 april 2015 om 21:56

  (hoe) kan ik zoeken naar foto’s die in geen enkel album zitten?
  In Iphoto kon dat met smart albums, die optie lijkt Photos niet te hebben?

 • Wesley Fabry

  22 april 2015 om 8:48

  @gerrit, een slim album kun je aanmaken door het tabblad ‘Albums’ te openen en dan te klikken op de plus-knop in de knoppenbalk. Kies hier voor ‘Slim album’.

 • Gerrit

  22 april 2015 om 9:14

  Wesley,

  dank, maar dat wist ik al, alleen kan ik niet de optie vinden om te zoeken naar foto’s die niet in een normaal album zitten. In iPhoto was die optie er wel.

 • Theo

  24 april 2015 om 22:40

  Ik heb bovenstaande regels opgevolgd en mijn “iPhoto-gebeurtenissen” overgezet naar “Albums” in “Foto’s” en dat is gelukt.Vervolgens had ik mijn “iPhoto-Library” in de prullenmand gegooid. Ik had echter mijn gebeurtenissen in chronologische volgorde staan, maar Foto’s heeft hier een zooitje van gemaakt, kwam ik tot mijn schrik achter: alle albums staan door elkaar! Gelukkig had ik mijn prullenmand nog niet geleegd en kon ik de iPhoto-library dus terugzetten, zodat ik mijn “Gebeurtenissen” weer in iPhoto kan zien. Maar aangezien iPhoto niet meer ondersteund wordt door Apple, wil ik toch wel Foto’s gaan gebruiken. Is er een manier om (weer) enige structuur aan te brengen in mijn geëxporteerde Albums? Liefst uiteraard op datum, want zo was ik het gewend in iPhoto! (Beetje autistisch misschien?)

 • Cees

  1 mei 2015 om 16:05

  wat een enorme sprong terug in de tijd.
  Hoe kan ik structuur aanbrengen in 23,000 foto’s. heb nu alles netjes in mappen.
  Moet ik alles handmatig vanuit een folder in een album zetten?

 • Theo Vonk

  5 mei 2015 om 22:28

  Kunnen ze niet gewoon aperture weer ondersteunen. Dat vind ik een fijn programma om mee te werken.

 • Jan West

  8 mei 2015 om 11:16

  werk met IMac: het programma Foto’s kan ik niet meer openen
  er komt een mededeling op het scherm in een kader:
  de bibliotheek sluiten ….
  weet niet wat ik hiermee aanmoet.
  er op klikken reageert niet! wie kan mij helpen?

 • Jeroen

  14 mei 2015 om 12:58

  Ook ik ben minder blij met de update, foto’s is inderdaad sneller als iPhoto die bij mij soms erg traag was. Ben minder blij met de verplichte indeling en structuur. Was erg gewend aan maken van gebeurtenissen en heb er niet voor gekozen alles in de cloud te gooien, met diverse apparaten (van diverse accounts) en te groot aantal foto’s (zo’n 50.000) niet handig.

  Heb nu het volgende probleem;

  1e keer had ik een map die liet zien welke foto’s vandaag zijn geïmporteerd. Kennelijk na verdelen/indelen van de die dag geïmporteerde foto’s heb ik deze verwijderd.

  Als ik nu importeer bestaat deze map niet meer. Je kunt de laatste foto’s opzoeken door de onderste te selecteren, maar als ik van andere iphone de foto’s importeer dan weet ik niet meer welke reeds zijn ingedeeld en welke niet. Erg onhandig zonder een map van zojuist geïmporteerde foto’s. Wie heeft er een idee?

 • leonarda

  16 mei 2015 om 22:24

  een drama dit nieuwe programma voor je foto,s met de naam Foto,s alles door de war en geen leuke mails te versturen zoals op iPhoto kortom een grote bende

 • leonarda

  16 mei 2015 om 22:25

  Ga AUB weer terug naar iPhoto met alle leuke dingen

 • emily48@hetnet.nl

  18 mei 2015 om 11:13

  Waarom kan ik geen foto’s meer verplaatsen naar een aparte map? Wat een ellende met dit programma. Ik kan er niets meer mee. Heeft iemand een tip hoe ik een geïmporteerde foto uit “alle foto’s” naar een map kan halen en dit in de zijlijn is te zien?

 • Wesley Fabry

  18 mei 2015 om 11:18

  Meer info over het toevoegen van foto’s aan een (nieuw) album: http://www.appletips.nl/fotos-voor-os-x-een-nieuw-album-aanmaken/

  Meer tips over Foto’s voor OS X: http://www.appletips.nl/yosemite-tips-archief/#Foto's

 • Rita

  18 mei 2015 om 17:13

  mij lukt het nu niet om via itunes foto albums te synchroniseren naar mijn ipad. ik kan enkel bij de keuze geselecteerde albums, de oude gebeurtenissen kiezen en geen nieuwe albums. bij die oude gebeurtenissen neemt hij ook enkel maar de foto’s mee van voor het overzetten naar albums en niet de nieuwe toegevoegde foto’s.

 • Rita

  18 mei 2015 om 17:51

  heb het ondertussen opgelost, ik heb itunes opnieuw geïnstalleerd en dan lukt het wel.

 • Benji

  19 mei 2015 om 14:01

  vind het allemaal wel straf eigenlijk!! Jullie werken met een systeem zoals gebeurtenissen die allemaal geordend zijn op datum en omdat jullie graag een update willen uitvoeren veranderen jullie volledig van systeem. Weten jullie wel hoeveel tijd ik hier moet insteken omdat terug allemaal in orde te krijgen?!

 • Wesley Fabry

  19 mei 2015 om 14:04

  Valt best wel mee als je dit doet zoals bovenstaande procedure, bovendien zit het gewoon geordend in een map in Foto’s voor OS X.

 • Hans Schoot

  19 mei 2015 om 20:31

  ik mis voor het importeren van photo’s naar WORD de aanwezigheid van I-photo in de titelbalk.
  Wie weet hoe dit zit?

 • ans

  20 mei 2015 om 17:25

  kan ik IPHOTO nog terug krijgen. Ik ben diep ongelukkig met” FOTOS”
  ans

 • Anthony van der Linden

  22 mei 2015 om 11:06

  ik snap helemaal wat je bedoelt wesley, maar ik heb al foto albums aangemaakt en veel van die foto’s die in die albums zittten, zitten ook gewoon bij gebeurtenissen dus als ik van de gebeurtenissen ook een album maakt heb ik dus veel dubbele foto’s en albums, vind maar vaag hoor voorlopig gebruik ik nog maar iphoto totdat foto’s een beetje beter gaat werken en meer opties krijgt.
  grtz tony

 • Cees

  25 mei 2015 om 13:47

  het verplaatsen van albums uit IPhoto naar Foto’s gaat niet met de secundaire knop.
  Ik krijg op het pop up venster niet de titel “Verplaats Album uit ‘iPhoto-gebeurtenissen” maar alleen “Speel dia voorstelling af” en ” maak hoofdfoto”
  Wat kan ik veranderen om de albums te verplaatsen

 • Frank

  26 mei 2015 om 20:40

  Ik heb mijn foto’s en video’s succesvol gemigreerd naar Foto’s en kan de iPhoto gebeurtenissen zowel op Foto’s via mijn iMac als via mijn iCloud web account als albums zien maar ik krijg ze maar niet te voorschijn op mijn iPhone6 en iPad Air ondanks dat ik bij beiden wel iCloud-fotobibiliotheek aangezet heb. Door op mijn iMac in iPhoto een gebeurtenis naar iCloud te kopiëren en dan te delen als nieuwe foto stream worden ze worden de gebeurtenissen zichtbaar op het tabblad ‘gedeeld’ maar dit lijkt me niet de beoogde manier. Iemand tips ?

 • arnold

  29 mei 2015 om 11:47

  Ik wil met iPhoto blijven werken en heb de iPhoto -> Fotos wizzard niet doorlopen, maar zie het Fotos icoon wel in mijn dock.
  Het dubbelklik menu geeft nu “Voeg afbeelding toe aan Fotos” aan, terwijl daar vroeger stond “Voeg afbeelding toe aan iPhoto”.
  Enig idee hoe ik dat terug kan krijgen?

 • Alex

  29 mei 2015 om 16:19

  Kun deze Procedure ook opnieuw uitvoeren?
  Ik heb per ongeluk(uit paniek) het Iphoto gebeurtenissen mapje verwijderd!
  Je zou elk album handmatig kunnen toevoegen maar ja ik heb er veel :(

  please help

 • Renate

  31 mei 2015 om 23:22

  help, ik heb al 4 x de foto’s op volgorde gezet in een album, zijn foto’s van 4 verschillende personen waar we samen mee op vakantie zijn geweest. Iedere dag staan de foto’s weer door elkaar. Ook kan ik ga foto album maken omdat het programma de foto’s niet ziet.

 • Jeannette

  3 juni 2015 om 16:06

  Ik heb het volgende probleem: foto’s synchroniseren van Imac naar Ipad lukt niet met nieuw aangevulde foto’s. Ook de films neem hij niet mee. En de foto’s staan er niet in chronologische volgorde op.
  Het synchroniseren is ook zo klaar, waardoor je merkt dat het niet goed verloopt.
  iPhoto werkte altijd prima, jammer dat het nadelig gewijzigd is.
  Help.

 • Farl

  12 juni 2015 om 11:07

  Ik ben teleurgesteld dat ik niet gewoon alles van bijvoorbeeld de afgelopen 6 maanden kan synchroniseren. Nu moet ik elke keer selecteren welke albums ik wil. Ik snap de functie “Automatisch inclusief foto’s van..” ook niet helemaal.

 • Lieve

  15 juni 2015 om 13:31

  Ik heb de stap ook gezet, het was even spannend maar volgens mij is de overstap wel gelukt. Bij mij staan de albums wel op datum, ook als ik een map vanuit iphoto gebeurtenissen naar albums sleep. De map verdwijnt uit iphoto gebeurtenissen en komt netjes op datum tussen de albums staan. Ik werk met mappen op thema en in die map staan dan albums op datum
  vb 2015-06-15.nieuw. Als er toch een album niet juist staat en ik klik op ‘sorteer op naam’ komt deze automatisch juist te staan.
  Mij lijkt het overzichtelijker dan iphoto. Ik wil het absoluut een kans geven want ik vond iphoto echt niet overzichtelijk…

 • rodenbecher

  18 juni 2015 om 9:01

  Hallo Wesley,

  Ik begrijp dat de sorteerfunctie voor “aanmaakdatum” ontbreekt in Foto’s?
  Dat is toch een elementaire functie??

 • Wesley Fabry

  18 juni 2015 om 10:23

  Klopt, maar sorteren kun je niet, alles wordt gesorteerd op datum. Verder kun je wel slimme albums aanmaken: http://www.appletips.nl/fotos-voor-os-x-slimme-albums-aanmaken-bewerken-en-gebruiken/

 • mirjam

  22 juni 2015 om 22:24

  Alles kwijt!!! dat moet toch ergens op de imac terug te vinden zijn!
  Help!!!! Niet in iphoto bibliotheek, niets geïmporteerd. WTF!!!

 • Marian

  23 juni 2015 om 18:26

  Al mijn foto’s zijn (geloof ik) goed overgezet van iPhoto naar Foto’s in Yosemite, maar…
  – waarom staan er nu ‘154 onderdelen’ in de map ‘onlangs verwijderd’? en
  – kan ik ook de laatste foto bovenaan te zien krijgen en de volgorde laten aflopen naar vroegere momenten? Hoogst irritant, dat ik voor de laatste foto’s eerst helemaal naar beneden moet scrollen!

 • Marian

  23 juni 2015 om 18:30

  Sorry, dat laatste is niet helemaal juist. Foto’s opent zelf onderaan, bij de laatste foto.

 • Lotte Pierik

  6 juli 2015 om 18:00

  Oke, ik heb niet alle reacties gelezen maar hier mijn situatie:

  Ik had op iPhoto allemaal verschillende gebeurtenissen. Over 40 gebeurtenissen gok ik. Nu is iPhoto weg en is er opeens Foto’s. Al mijn verschillende gebeurtenissen zijn nergens te vinden. Ik had alles geordend en kan niks meer vinden. Als ik bij Albums naar iPhoto gebeurtenissen ga zie ik ongeveer 12 gebeurtenissen en de rest is weg… Help! Ik snap hier echt niks van… Iemand die me kan helpen? Vriendelijke groet, Lotte (18)

 • Truus

  8 juli 2015 om 16:54

  Ook ik heb het nieuwe Foto’s en ik vraag me af hoe je gebeurtenissen nu kunt samenvoegen? Het slepen werkt namelijk niet meer. Weet iemand hoe dit werkt?

  Alvast bedankt!

 • DAnny

  9 juli 2015 om 18:03

  Oeps zoals meestal alles in osx moet apple blijkbaar het sorteren nog uitvinden …
  Zij sorteren en hoe jij wil sorteren is blijkbaar bijzaak.
  Probeer maar een keer de gezichten te sorteren hooopeeeloooos …

 • peervaneynthoven

  13 juli 2015 om 12:29

  Kan iemand mijn volgende vraag beantwoorden? Kan ik zien of afbeeldingen/foto’s in de map Foto’s ook al geplaatst zijn in Albums? Wel handig als je (na een poosje) geïmporteerde foto’s in Foto’s wilt onder brengen in bestaande Albums.

 • Wesley Fabry

  13 juli 2015 om 12:41

  Neen dat is helaas niet mogelijk, moet je handmatig doen of gebruikmaken van slimme albums: http://www.appletips.nl/fotos-voor-os-x-slimme-albums-aanmaken-bewerken-en-gebruiken/

 • Valérie

  26 juli 2015 om 10:46

  Beste
  ik heb pas een imac geüpdate.. en inderdaad nieuw programma maar al m’n foto’s zijn weg.; vind ze nergens terug..
  kan iemand me helpen?
  tx grtjs

 • Valérie

  26 juli 2015 om 10:49

  bij mij zoals bij mirjam ook niets geïmporteerd.. heeeeelp

 • Regina

  27 juli 2015 om 16:13

  Kan vinden in welk album een foto te vinden is. Ik bekijk een foto in gebeurtenissen, maar in welk album staat die?

 • maria janssen

  17 augustus 2015 om 21:35

  Ik dacht dat het aan mij lag, maar aan de reacties te zien spelen de problemen niet alleen bij mij.
  Waarom ongevraagd een programma dat voldoet, vervangen door Foto’s?
  Enkele nadelen:
  -de gebeurtenissen vind ik niet of slechts na lang zoeken terug. Staan niet meer in de correcte volgorde
  -zeer veel foto’s zijn niet slechts gepubliceerd, maar zelfs vertienvoudigd!
  -ik kan niet vinden hoe ik de gebeurtenissen (albums) kan rangschikken, b.v. op datum

  Ik denk dat ik mijn Apple ga inwisselen voor een vriendelijkere soort.

 • Wesley Fabry

  18 augustus 2015 om 8:26

  @Maria Gebeurtenissen worden standaard in het album ‘iPhoto-gebeurtenissen’ getoond, wil je ze in ‘albums’ dan moet je bovenstaande tip volgen. Op datum kun je ze rangschikken door het tabblad ‘Albums’ te openen, klik in de menubalk op ‘Weergave’, schakel de optie ‘Houd gesorteerd op titel’ uit.

 • Dorien

  21 augustus 2015 om 11:52

  We houden nu al zo’n 13 jaar ons digitale foto’s bij. Gewone foto’s van het gezin, van onze reisjes, … De eerste iphoto vond ik fantastisch, daarna zijn we overgeschakeld naar aperture, dan weer naar iphoto en nu naar foto’s. Die laatste overstap is nu wel de moeilijkste. ik heb geen zin om uren met die foto’s bezig te zijn, het moet gewoon een praktische bib zijn, waarin ik mijn foto’s terugvind en waarmee ik regelmatig eens een fotoboek of kalender kan maken. O.a. dat maken van een fotoboek heeft nu al tot de nodige frustratie geleid. Ik vind bv geen enkel thema waarbij ik meer dan 6 photo’s op één pagina krijg. Vorig jaar kon ik nog kiezen voor 16 foto’s op één pagina. Nu kan dat niet. Een thema kiezen is trouwens een tijdrovende bezigheid. Elke keer opnieuw selecteren en dan bekijken wat de mogelijkheden zijn met de lay-out. Ik heb er nog geen bruikbare gevonden. Wat doe ik verkeerd. Het kan toch niet zijn dat ze dat zo hebben beknot en moeilijk gemaakt?

 • henk

  25 augustus 2015 om 9:25

  Goedemorgen,
  De bibliotheek van mijn macbook air is foutloos in foto’s gekomen.
  Dit zijn echter alleen mijn foto’s en video’s vanaf midden 2014.
  Op een harde schijf heb ik nog een iphoto library staan, met iets van 300 gig foto;s en video’s. In iCloud heb ik daar genoeg ruimte voor.

  Mijn vraag: hoe krijg ik die bibliotheek in de reeds bestaande fotobibliotheek in de cloud? Noot: ik wil niet met meerdere bibliotheken werken, ik wil graag alles is 1 fotobibliotheek. Ik hoop dat iemand met kan helpen, dank alvast voor de moeite!

 • henk

  25 augustus 2015 om 9:33

  Een vraag over Imovie ism Foto;s. Alle foto’s en video;s van de afgelopen vakantie staan in foto’s, daar hoefde ik niks voor te doen, wat een luxe!
  Toen ik in Imovie een video van de vakantie wilde maken kreeg ik echter maar een deel van de foto’s en video’s te zien als ik deze wilde gebruiken.
  Doe ik iets fout of…? HELP!

 • marijke

  25 augustus 2015 om 11:08

  Hallo

  Ik ben door de update al heel wat tijd en energie kwijt….
  Ik kan mijn foto’s die nu onder ‘foto’s’ staan niet meer uploaden.
  Groot probleem voor mij, daar ik een webwinkel heb…
  *Help*

 • Lian

  26 augustus 2015 om 10:04

  Ik heb al mijn foto’s automatisch geïmporteerd in iphoto (via kabel) nu zit er in eens een “gat” in de gebeurtenissen. Ik mis een groot gedeelte van de foto’s in juli. Ze staan wel op mijn telefoon maar komen niet mee tijdens de import. Iemand enig idee hoe dit kan? :(

 • Jorinde

  8 september 2015 om 12:56

  Hi allen, bedankt voor dit artikel. Mijn Pro is vorige week gecrasht en nu heeft iemand de ssd kaart leeggehaald en opnieuw geinstalleerd en de nieuwe versie van OS X erop gezet. Probleem: geen Iphoto meer te bekennen of te downloaden met daarin een hele hoop afbeeldingen die ik echt heel graag terug zou willen hebben. Iemand een idee wat ik daaraan kan doen? Ik ben super dankbaar als iemand mij wellicht een stapje opweg kan helpen.

  Groetjes Jorinde

 • Wesley Fabry

  8 september 2015 om 12:57

  Beste kunnen jullie de vragen stellen op http://genius.appletips.nl

 • Steven D'

  24 september 2015 om 20:12

  Wat een k*tprogramma..geef me IPhoto terug aub! Hoe krijg ik dit er terug op? In de App Store is dit niet beschikbaar! Albums samenvoegen in Foto’s lukt ook al niet!??
  Via de fotoservice van Kruidvat kan hij nu m’n foto’s uit Iphoto niet meer vinden…uren werk voor niets. Ik kan het mapje terug toevoegen maar hij herkent niet welke foto’s al werden toegevoegd in het album!

 • john van de perre

  14 oktober 2015 om 12:34

  ik vind mac zo wie zo een ramp voor alles moet je extra bijbetalen een dikke ramp , al dik spijt van deze aankoop

 • Wesley Fabry

  14 oktober 2015 om 13:21

  En waar moet je dan voor bij betalen? Je moet geen iCloud-fotobibliotheek gebruiken..

 • Juts

  14 oktober 2015 om 17:43

  Niet gemakkelijk. Slechte update, slechter dan de oude versie.
  Ik wil de oude terug, deze update is niet aan te raden, alleen maar problemen ermee..

 • Sophie

  17 oktober 2015 om 15:53

  er wordt gezegd dat ik bij de Albums de iPhoto bibliotheken zou zien maar dat is niet het geval. Hoe zou dat komen?

 • Ragnar

  2 november 2015 om 14:57

  Ik kom er net achter dat al mijn foto’s uit tientallen albums in iPhoto ineens weg zijn en ik zie ze ook niet in Foto’s. Dus waar zijn al mijn foto’s gebleven en hoe kan ik die weer inzien??

 • Guido

  2 november 2015 om 23:27

  Zaterdag mijn externe fotoschijf (G-Raid) met 20000 foto’s in iPhoto losgekoppeld van de iMac (10.6.8) en gekoppeld aan de Air Mac ( El Capitan – Fotos) van mijn vrouw. Voor ik er erg in had werd die externe schijf “opgewaardeerd” naar Foto’s. Je raadt het al…de complete externe schijf door de war: gedeelte overgezet, gedeelte niet overgezet, gedeelte als grijze palmboom, gedeeld van de foto’s wel nog met naam, gedeelte met onleesbare leestekens: een grote ravage… De schijf terug aan de iMac gekoppeld: niet meer leesbaar ! Naar de Apple winkel in Haarlem: ” is onmogelijk terug te draaien ! ” Support aanvragen ? “Geen ruimte meer in Haarlem, misschien Amsterdam proberen ? ” Tot overmaat van ramp blijkt die naar Foto’s overgezette externe schijf, ook mijn 2e externe schijf ( 70000 foto’s: 2005 – 2014) ) die ook aan de IMac gekoppeld is ook overgezet hebben naar Foto’s… zomaar, zonder enige opdracht. Daar staat nu exact dezelfde rommel op als op de schijf die ik aan de AirMac heb gehangen. Foto’s lijkt wel een agressief virus ! Telefonisch Apple support aangevraagd: vandaag 2 welwillende specialisten gesproken, met ieder meer dan een uur aan de telefoon gehangen. Allemaal heel vriendelijk, maar nog geen enkele resultaat ! Wel een samenvattende mail, waarmee ik overigens niets kan verder. We hebben nog contact deze week….Hoe is het toch in hemelsnaam mogelijk dat goedwerkende iPhoto software wordt overruled door de bagger van Foto’s ? Help: hoe kan ik terug naar iPhoto
  !!!!

 • Wesley Fabry

  3 november 2015 om 7:17

  Het beste kun je deze vraag even stellen op http://genius.appletips.nl
  Onze experts weten vast een oplossing…

 • Jacqueline Vermaelen

  19 november 2015 om 20:04

  Wat ik hier allemaal lees….eerlijk, ik ben blij dat ik niet alleen ben met dit probleem. Ik denk dat ik gewoon Foto’s dicht ga laten en verder iPhoto gebruik, dat zal het simpelste zijn en, ik zet mijn foto’s wel ergens anders om te streamen goedkoop en veilig. Maar dat laatste mag ik hier niet zeggen eh.

 • fleur

  23 november 2015 om 14:40

  Ook ik ben volledig van het padje af met deze nieuwe foto’s na de update!
  Bedankt apple.
  Bovendien openen al mijn foto’s nu met Adobe photoshop 6s bewerkings systeem, ik kan niks meer bekijken zonder dat ik in Adobe rond zwerf ( toch al zo ingewikkeld).
  Ik kan ook geen pdf’ s meer openen ( weer adobe) en ik kan geen foto’s meer vanuit mijn bibliotheek toevoegen aan mails.
  hoe, kom ik terug op mijn oude systeem, en hoe kan ik foto’s gewoon overzetten zonder adobe?

 • David

  9 januari 2016 om 10:08

  Beste experts, in eerste fora kon ik geen bevredigend antwoord vinden inzake het verplaatsen van je foto’s naar een andere album op je IPhone.
  Verplaatsen kan slechts naar een nieuw aangemaakt album. Je eigen albums zijn niet toegankelijk hiervoor.
  Wat zie ik over het hoofd? Is toch een simpele handeling?

  Grtz David

 • Wesley Fabry

  9 januari 2016 om 10:43

  David, via bovenstaande tip kun je dit gewoon verwezelijken..

 • Ruth

  11 januari 2016 om 13:55

  ik vind Foto’s echt een vreselijk onhandig programma. Ik wil graag de laatst geuploade foto’s het eerste zien. Via photoshop CC2014 de laatste uploads van mijn telefoonfoto’s openen kan soms wel, soms niet. Heel frustrerend. Waar ligt dat toch aan?? Iets met iCloud? Ik kan ze bij wijze van spreken nog beter eerst naar mezelf mailen, dan opslaan op het bureaublad en dan openen. AAAARRGGGHHH

 • Bapke

  25 januari 2016 om 15:47

  Hallo,

  Ik heb mijn iPhoto gebeurtenissen verplaatst zoals hierboven stond. Maar als ik nu in finder kijk zie ik dat de map iPhoto-bibliotheek veel groter is dan de map foto’s-bibliotheek…. Ik durf mijn iPhoto bibliotheek nu dus niet weg te gooien (mijn schijf is vol dus ik moet opruimen ;-) ). Heb ik toch iets verkeerd gedaan?
  Ik snap echt niets van het foto gebeuren op de mac…

  groetjes

 • Kees

  1 februari 2016 om 17:44

  Verplaats Album uit ‘iPhoto-gebeurtenissen’, onmiddellijk wordt het album verplaats naar ‘Albums’ in Foto’s.

  Ja, inderdaad. maar jammergenoeg zijn alle mappen leeg!!
  Als ik de foto’s handmatig wil verplaatsen blijken ze al aanwezig in Fotos. Te bekijken zijn ze echter niet.
  Wat doe ik fout???

 • Danny

  7 februari 2016 om 18:16

  Tja, apple heeft blijkbaar een heilige schrik om een sorteerroutine te schrijven.Dat is niet alleen bij fotos zo, maar ook bvb in de favorieten van Safari, Finder etc.
  Wat ik maar steeds meer en meer ervaar is dat apple (bewust met een kleine a) bij elke upgrade van wat dan ook, er meer op achteruit gaat, dan vooruit…
  Je vraagt je dikwijls af, of zij wel zelf al deze programma gebruiken, niet alleen een paar testjes, maar effectief gebruiken, ze zouden dan wel anders piepen…
  Steeds maar nieuwe prullen uitbrengen om de geldlade te vullen, dat is blijkbaar de tendens. Spijtig….

 • Kees Duivestein

  23 februari 2016 om 22:28

  Probleem met verwijderde foto’s: volgens vele bronnen komen verwijderde foto’s in ‘Onlangs verwijderd’, bij ons echter helaas niet. Geheel 2012 is zoek.
  Wie weet hoe de foto’s terug te krijgen?

 • René

  29 februari 2016 om 18:22

  Ik zie in “About this mac” dat ik 27 Gb aan foto’s op de SSD heb staan. Alleen nog in Finder, nog in Photos zijn deze zichtbaar.
  ????

 • Demi

  22 juli 2016 om 0:07

  Ik ben die app he-le-maal zat.
  Ik probeer al 2 weken, gewoon simpelweg ervoor te zorgen dat mijn Foto’s app op mijn MacBook, dezelfde albums en fotos bezit, als die op mijn iMac en telefoon, maar blijkbaar is het onmogelijk o ze alle 3 aan elkaar te koppelen?

  Iemand tips?

 • Marcel van Beetz

  11 oktober 2016 om 15:31

  Zoals ik het nu ervaar, kan je het beste op je mobiele apparaten eerst icloud aanzetten in je voorkeuren. en dan wachten tot dat alles is geuploaded naar de cloud. vervolgens zet je je icloud uit. Je krijgt dan een melding dat alle ‘nog niet gesyncte’ bestanden verwijderd worden van je apparaat. Als je dit hebt gedaan, zie je langzaam maar zeker alle fotos verdwijnen. Als er dan nog foto’s op je deveice staan, die handmatig verwijderen. Je hebt dan een echt lege fotobib op je deveice staan. Ik heb vervolgens de bibliotheek uitgelaten en allen icloud-fotodelen aangezet. Je hebt dan vanaf je deveice controle over de foto’s die je upload naar je ‘gezamelijke Foto’s’…

 • Ingrid Hogeveen

  29 december 2016 om 18:48

  ik heb per ongeluk twee fotoboeken aangemaakt, hoe kan ik deze twee samenvoegen. Meeste foto’s staan in beide boeken. Echter heeft 1 boek 500 foto’s minder dan de andere. Het is moeilijk uit te zoeken welke foto’s ik mis dus wil dit automatisch laten samen voegen. Kan dit?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!