10 september 2015

NieuwsGeen Siri op de nieuwe Apple TV voor Nederland?

apple tv icoon

Gisteren heeft Apple de nieuwe Apple TV aangekondigd met App Store en Siri, helaas lijkt het erop dat Siri niet beschikbaar zal zijn Nederland en België. Bovendien is het de vraag of we überhaupt wel een afstandsbediening gaan krijgen met Siri functie.

De verwarring is ontstaan aan de hand van een informatie document dat ontwikkelaars krijgen bij het ontwikkelen van apps voor tvOS, de nieuwe Apple TV software. Hierin staat dat de afstandsbediening in twee gedaantes komt, één met Siri en de andere zonder. De Siri afstandsbediening komt beschikbaar in de landen: Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Japan, Spanje, Verenigd koninkrijk en de Verenigde Staten.

Gebruikers in landen waar Siri niet beschikbaar is moeten zoeken via het scherm, zo kun je zoeken via de afstandsbediening of sneller via je iPhone, iPad of iPod Touch.

Apple zegt het volgende:
"The Apple TV Remote comes in two flavors—one with Siri built in and the other with onscreen search capabilities. The Siri Remote is available in the following countries: Australia, Canada, France, Germany, Japan, Spain, United Kingdom, United States. Apple TVs in all other countries are packaged with the Apple TV Remote."

apple TV4 full app store

Het is momenteel onduidelijk of het gaat om twee verschillende afstandsbedieningen of dat er gewoon één afstandsbediening komt. Hopelijk krijgt iedereen een afstandsbediening met microfoon en Siri-knop, dan kan Siri gewoon via een software-update geactiveerd worden.

Dat de Apple TV in Nederland iets anders zal zijn dan in eerder genoemde landen kan wel kloppen. In Nederland en België is de nieuwe Apple TV nog niet terug te vinden op de Apple website, dit kan duiden op andere content, voorwaarden of in dit geval geen Siri.

Update 11 Sept: Via het Apple support forum is bekend geworden dat in alle landen één en dezelfde Apple remote zal worden meegeleverd, echter zal in bepaalde landen de Siri functionaliteit nog niet beschikbaar zijn. Zie Apple Remote Siri? thread op het support forum.

Meer over Apple TV kun je hier terugvinden.Reacties


 • Ben

  10 september 2015 om 8:53

  Het is te hopen dat er snel duidelijkheid komt en dit inderdaad middels een software update in de nabije toekomst wel beschikbaar komt, want ik vind dit een van de meest aantrekkelijke eigenschappen van de nieuwe Apple TV.
  Games OK, maar zonder Siri koop ik ‘m niet.
  En ik vind het erg jammer dat het er op lijkt dat er (nog?) geen 4K uitvoer mogelijk is, maar wellicht volgend jaar wel middels weer een software update? http://betanews.com/2015/05/28/apple-tvs-4k-future/

 • Cloverfield

  10 september 2015 om 9:34

  Dat Apple dit nog durft te presenteren anno 2015.

  De Apple TV zal voor ons dus ook weer letterlijk een domme doos worden. Maar uiteraard betalen we wel de volle mep (en zelfs nog meer gezien de euro-dollar koers).
  Jammer Apple…

 • Kevin

  10 september 2015 om 10:38

  Zonde. Het enige product uit de hele keynote waar ik enthousiast van werd. Voor mij geen meerwaarde meer ten opzichte van mijn ATV3.

 • Broodje

  10 september 2015 om 11:40

  bedoelen jullie dan helemaal geen Siri, of gewoon geen Siri in het Nederlands? (maar wel hier in het Engels beschikbaar)

 • Wesley Fabry

  10 september 2015 om 11:46

  @Broodje het lijkt erop dat er straks twee Apple TV’s zijn, eentje met Siri afstandsbediening en eentje zonder Siri en microfoons. Wil je dus wel gebruikmaken van Siri dan moet je de Apple TV kopen in de landen waar Siri wel ondersteund wordt, anders heb je geen afstandsbediening met microfoon en Siri functie.

 • Patrick

  10 september 2015 om 16:05

  Een geweldige update!! Het apparaat wordt 10mm hoger verder heeft de afstandsbediening zonder SIRI weinig meerwaarde qua bediening dan de iPhone!! Grafisch gezien zullen de games ook tegen gaan vallen ten opzichte van de huidige game-consoles!! Hebben ze hier nu zo lang over gedaan?? Weinig vernieuwing!!

 • Dennis

  10 september 2015 om 16:12

  @Patrick
  Hij is er ook niet om te concurreren met de ps4/xbox one(nergens gezegd ook), maar, meer als je een simpel spelletje van je telefoon op je tv wil spelen.

 • Henk

  10 september 2015 om 18:29

  @Dennis en dat kan nu met vele beperkingen van de app makers nu ook met de AppleTV3. Dus inderdaad weinig vernieuwing met zoals inmiddels bekend zeer beperkte mogelijkheden

 • Darian

  10 september 2015 om 20:26

  Komt er ook nog een update voor de Apple TV 3? Met andere woorden: krijgt deze ook een app store? Of alleen de nieuwe modellen (die eigenlijk weinig interessant zijn….)?

 • Wesley Fabry

  10 september 2015 om 20:49

  De huidige Apple TV gaat geen update krijgen, geen app store, siri of andere nieuwe functies dus..

 • Frank

  11 september 2015 om 0:28

  Die ATV3 gaan we dus mooi niet vervangen.
  Voor mij doet ie wat ie moet doen, een beetje YouTube bekijken en content van mijn iDevices en Mac’s streamen. Voor de rest is er weinig toegevoegde waarde aan de nieuwe ATV buiten het feit dat ie ook nog eens een stuk groter is.

 • Roko

  11 september 2015 om 10:15

  De meerwaarde van de ATV4 is erg klein in onze markt vind ik, want ook de niet aangekondigde TV dienst van Apple zal hier waarschijnlijk nooit uitgerold gaan worden i.v.m. rechten enzo.
  Maar ontwikkelaars kunnen daarin het verschil uitmaken, als er b.v. een native Plex app komt dan vind ik het al een heel stuk interessanter worden. Siri boeit mij helemaal geen ene drol, maar connectiviteit naar mijn eigen content wel!

 • Ad

  12 september 2015 om 4:46

  Leuk zo’n kreupele implementatie van een nieuw product.
  Het WOW tijdperk bij Apple is definitief voorbij, men klooit maar wat.

 • Hidde

  6 oktober 2015 om 19:59

  Ha, ik ga gewoon naar duitsland en daar de nieuwe Apple TV kopen ;-)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!