10 september 2015

NieuwsSamenvatting van het iPhone-event 9 september 2015

iPad 9sept event

Tijdens het 'Hey Siri' iPhone-evenement van Apple op 9 september 2015 heeft Apple een hoop nieuwe producten aangekondigd, niet alleen heeft de nieuwe generatie iPhone het licht gezien.

Ook krijgen we een geheel nieuwe iPad Pro en zijn er nieuwe uitvoeringen van de Apple Watch Sport. Hieronder kun je een samenvatting bekijken van alle nieuwe aangekondigde producten en diensten.

Nieuwe producten

iPhone 6s (plus), belangrijkste toevoeging is 3D Touch (Force Touch), 12 megapixel iSight-camera, 5 megapixel FaceTime-camera, 4K filmen, A9 processor, live photos, Touch ID 2.0, nieuwe kleur roségoud. 25 september verkrijgbaar in de eerste groep landen, wij zijn later dit jaar aan de beurt (waarschijnlijk half oktober), prijs iPhone 6s vanaf €749* (16GB) en iPhone 6s plus vanaf €859* (16GB). Klik hier voor meer info

iPhone 6s plus

Vierde generatie Apple TV komt eind oktober beschikbaar en is iets groter dan zijn voorganger. Bevat een App Store, Siri (waarschijnlijk niet in NL en BE), nieuwe afstandsbediening met Touch Surface, A8-processor. Prijs 32GB ▸ €149, 64GB ▸ €199. Klik hier voor meer info

iPad Pro, bevat een 12,9inch scherm, 4 speakers, Touch ID, 10 uur batterij en A9x processor. Keuze uit drie kleuren en 32GB of 128GB. Uit te breiden met een slim toetsenbord en  Pencil (stylus), is vanaf november verkrijgbaar vanaf $799**. Klik hier voor meer info

ipad pro keyboard

Nieuwe Apple Watch Sport uitvoeringen en horloge bandjes, de Apple Watch Sport is nu beschikbaar in twee nieuwe kleuren genaamd roségoud en goud. Ook zijn er een hoop nieuwe sportbandjes beschikbaar in verschillende kleuren. Klik hier om de nieuwe Watch en bandjes te bekijken.

iPad mini 4 is vanaf nu verkrijgbaar en is eigenlijk een kleine variant van de iPad Air 2, A8x-processor en M8-bewegings­coprocessor, 8 megapixel camera, volledig gelamineerd scherm met antireflectie­coating. De iPad mini 4 is net zo dun als de iPad Air 2, namelijk 6,1mm. Klik hier om de iPad Mini 4 te kopen vanaf €399.

Software-updates

iOS 9 komt beschikbaar op 16 september, golden master nu te downloaden.
WatchOS 2 komt beschikbaar op 16 september, golden master nu te downloaden.
OS X El Capitan komt beschikbaar vanaf 30 september, golden master nu te downloaden.
Vanaf 16 september 'goedkopere' iCloud opslagabonnementen, €0,99 voor 50GB online opslag.
Ontwikkelaars kunnen aan de slag met tvOS en iOS 9.1.
Golden masters zijn alleen te downloaden door ontwikkelaars

* prijs is afkomstig uit de online Apple Store Frankrijk
** er zijn nog geen Europese prijzen beschikbaar op dit momentReacties


  • Frank

    11 september 2015 om 0:32

    Wat mij opvalt is dat er nooit aandacht is voor de andere Apple producten zoals de iPod touch die stilletje ook in andere kleuren verkrijgbaar is en inmiddels ook op een A8 processor draait en de Airport producten. Zeker die laatste zijn best belangrijk want zonder deze producten connecten er weinig Apple producten met de buitenwereld.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!