13 april 2016

advWat kunnen we verwachten van de iPhone 7?

iPhone 7 concept

Iedere Apple fan kan eigenlijk niet wachten tot de zomer weer voorbij is. Dan komt de fabrikant namelijk met de nieuwe generatie iPhones en natuurlijk zorgen deze weer voor vele voorbeschouwingen, specificaties, verwachte ontwikkelingen en niet te vergeten geruchten.

De iPhone 7 zal aannemelijk in september/oktober 2016 verschijnen. Ben je benieuwd naar wat je mag verwachten van deze nieuwe smartphone? In dit artikel vertellen we je het één en ander over de nieuwe iPhone!

Twee varianten

Net zoals bij de iPhone 6s zal ook de nieuwe generatie smartphone van Apple in twee verschillende formaten verschijnen. Het enige en grote verschil tussen deze twee versies is de grootte van het scherm. Je kunt de reguliere variant kopen met een scherm van 4,7 inch en een resolutie van 1334 bij 750 pixels. Heb je liever een grotere versie? Dat is geen enkel probleem. De tweede variant, de iPhone 7 Plus zal namelijk de beschikking krijgen over een scherm van maar liefst 5,5 inch met een bijbehorende resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Daarnaast wordt verwacht dat de iPhone 7 een van dunste smartphones ooit gaat worden.

iPhone 7 concept met bijzondere thuisknop

Opslagruimte

Ook de opslagruimte zal weer in drie verschillende groottes beschikbaar komen. We raden je overigens aan om daar vooraf goed over na te denken. Ook de nieuwe iPhone zal namelijk niet beschikken over een uitbreidbaar geheugen. De iPhone 7 is waarschijnlijk beschikbaar met 16GB, 64GB of 128 GB. Of Apple moet de lijn van de nieuwe iPad Pro doorzetten, waardoor we telefoons met 256 GB zouden kunnen verwachten. Ons lijkt dat op dit moment onwaarschijnlijk.
Maak je veel gebruik van apps en media op je telefoon zoals muziek en filmpjes? Dan is het aan te raden om toch voor een model met minimaal 64 GB te gaan. Extra opslagruimte is overigens ook erg handig voor de iOS-updates van je iPhone, het voorkomt dat je eerst je telefoon leeg moet halen voor je kunt updaten.

Waterdicht?

iPhone 7 renderingNatuurlijk gaan er vele geruchten rondom de iPhone 7. Eén van de meest hardnekkige is dat de smartphone waterdicht zou zijn. Er is door Apple namelijk patent aangevraagd om een rubberen afsluitingsmechanisme te gebruiken voor de binnenkant van de poort van de 3,5mm-jack en de lightning-aansluiting. Aan de andere kant gaan er ook geruchten dat Apple het aantal openingen in de vorm van poorten wil reduceren. Vele iPhone gebruikers zullen er maar wat blij mee zijn zodra de iPhone waterdicht wordt.

Dual-lens camera voor de iPhone 7 en meer

Het uiterlijk zal lichtjes worden aangepast, zo verdwijnt de koptelefoonaansluiting, de antenne strepen worden minder storend. De nieuwe generatie iPhone plus krijgt waarschijnlijk een dual-lens camera, hiermee kun je beter optisch inzoomen en zijn er nog extra mogelijkheden. Als eerste de iPhone 7? Houd mobiel.nl in de gaten.Reacties


 • Peter

  13 april 2016 om 18:47

  Geen koptelefoonaansluiting? Muziek luisteren via bluetooth of helemaal niet meer!?

 • Wesley Fabry

  13 april 2016 om 18:54

  @peter bluetooth of via de lightning-poort = beter geluid.

 • Ad Van Vugt

  13 april 2016 om 19:49

  Wel geluid, ook bij het instellen van de beltoon geeft hij een voorbeeld geluid. Maar de telefoon maakt bij het overgaan geen geluid, hij trilt wel.

 • O.Gormez

  13 april 2016 om 19:57

  Mag de geluidsniveau indicator tijd regelbaar zijn?
  gr.

 • jeroen

  13 april 2016 om 20:14

  @wesley fabry. Wat een BS geluid via Bluetooth moet door een cheapass converter en versterker omgezet worden naar anloog geluid en ook nog streaming data produceren. Alleen een goede koptelefoon op een goede dac is beter. Je weet wat van Apple maar jackshit van audio 😀 Als je nu gezegd had dat het tig keer handiger is om zonder draadje muziek te luisteren en nergens aan kunt blijven hangen. Dat draadloos laden en waterdichtheid voor een mobile belangrijk zouden zijn dan had je gelijk. 😇😉

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!