11 april 2016

Twitter: Snel tweets privé delen via nieuwe knop

Twitter logo icon

Zie je een interessante tweet voorbijkomen op Twitter dan kun je deze vanzelfsprekend retweeten, maar je kunt deze vanaf nu ook delen via een privébericht met een andere gebruiker.

Twitter heeft namelijk een nieuwe knop beschikbaar gesteld die je terugvindt onder iedere tweet. Naast de antwoord, retweet, en vind-ik-leuk knop, vind je hier ook nu een envelopje terug. Met behulp van deze knop kun je snel de bijhorende tweet delen via een Direct Message.

Zodra je op de knop hebt gedrukt kun je een volger selecteren om de tweet mee te delen via een privébericht. De sociale media 'gigant' zal een snelkoppeling naar de tweet aanmaken zodat de ontvanger deze eenvoudig kan bekijken vanuit de app. Eventueel kun je boodschap toevoegen aan het bericht.

Tweets via Direct Message delen met nieuwe knop

De nieuwe knop is pas sinds vorige week actief in de iOS en Android applicatie, in de Mac versie komt de knop later beschikbaar. Toch was het al sinds 2014 mogelijk een bericht te delen via een Direct Message, echter moest je dit zoeken in het geavanceerde deelmenu.

Delen via Direct Message op de Twitter website

Via Twitter.com kun je ook een bericht delen via Direct Message, dit doe je door onderaan de tweet te klikken op de drie bolletjes en vervolgens te kiezen voor 'Deel via privébericht'. Of Twitter ook de speciale knop gaat integreren in de webversie is momenteel nog niet bekend.

Lees ook: Beste Tweets uitschakelen in Twitter tijdlijnReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!