10 april 2016

Pixelmator sneller maken door bugfix uit te schakelen

Eerder deze week heeft Pixelmator een update uitgebracht die zich vooral op problemen en bugs richtte. In de notities van de update was al terug te lezen dat het bedrijf een bugfix heeft gevonden waardoor de app regelmatig liet crashen op oudere Macs.

Het crashen viel vooral plaats op Mac uit 2011 met een Intel HD 3000 graphics en OS X 10.11 El Capitan. Dankzij de fix werkt de app ook weer op deze Macs, echt is er slecht nieuws voor alle gebruikers: door de bugfix is de fotobewerking-applicatie trager geworden.

Pixelmator weer sneller maken

Heb je geen Mac uit 2011 met Intel HD 3000 graphics en werkt de app naar behoren en stabiel dan kun je de bugfix uitschakelen met behulp van een terminal-commando. Hoe je dat doet lees je hieronder terug.

• Sluit Pixelmator volledig af (cmd⌘ + Q)
• Open Terminal via Programma’s ▸ Hulpprogramma’s
• Kopieer onderstaande commando (cmd⌘ + C)
• Plak het commando in een leeg terminal venster (cmd⌘ + V

defaults write com.pixelmatorteam.pixelmator PXCEnableOpenCLCPUBlit -bool no

Terminal commando om Pixelmator sneller te maken

Wanneer je nu Pixelmator opstart en gebruikt zal je merken dat deze iets sneller is geworden, vooral bij het zwaardere bewerkingen zal je een verschil merken. Mocht dit niet het geval zijn of crasht de app steeds, dan kun je het commando ongedaan maken. Vervang in bovenstaand commando 'no' door 'yes' en plak dit dan in Terminal.

Let op, ben jij iemand met een MacBook Air (11-inch, midden 2011), Mac mini (midden 2011), MacBook Pro (13-inch, begin 2011) en MacBook Pro (13-inch, eind 2011) dan moet je deze procedure absoluut niet uitvoeren. Deze producten zijn namelijk getroffen door de bug en kan problemen veroorzaken. Meer informatie over deze bug en de oplossing van Pixelmator lees je hier terug.

Bron: Pixelmator support

Lees ook: Foto’s bewerken met behulp van extensies in OS XReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!