14 april 2016

iOS 91970-bug is terug en kan je iPhone onbruikbaar maken

iOS 9.3 bugs logo

De 1970-bug is weer terug, in iOS 9.2.1 kwam het probleem aan het licht. Wanneer je de datum van jouw iPhone, iPad of iPod Touch wijzigde naar 1 januari 1970 ging je iDevice op slot en werd deze onbruikbaar.

In iOS 9.3 heeft Apple de 1970-bug opgelost, maar helaas is de bug niet volledig verdwenen uit iOS. Wie nu de datum handmatig wijzigt zal er geen last van hebben, de bug werkt namelijk anders. Krebsonsecurity ontdekte een nieuwe manier om de 1970-bug te activeren.

1970-bug kan geactiveerd worden op afstand

Je iDevice maakt automatisch verbinding met bekende Wi-Fi netwerken zodat jij snel aan de slag kunt. Niets mis mee, maar kwaadwilligen kunnen hier misbruik van maken. Een openbare hotspot kunnen ze dezelfde naam geven zodat je iDevice automatisch verbinding maakt met hun netwerk.

iPhone onbruikbaar door 1970-bug

Bij iedere nieuwe verbinding met het internet controleert iOS de datum, wanneer je verbindt met het kwaadaardige Wi-Fi netwerk dan geeft deze aan je iDevice de 'gevaarlijke' 1 januari 1970 datum door. Je iPhone wordt onbruikbaar en zal je moeten herstellen via een speciale DFU procedure (klik hier).

Bug opgelost in iOS 9.3.1

Voor je in paniek slaat is er goed nieuws, de bug is al door Apple opgelost in iOS 9.3.1. Heb je deze update nog niet uitgevoerd dan is het aan te raden deze zo snel mogelijk te installeren. Klik hier voor meer informatie.

Lees ook: Bugs en problemen met iOS 9.3 oplossenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!