26 februari 2013

iOS 6Google street view gebruiken vanuit de Apple kaarten applicatie

ios6-mapsOndertussen hebben we al geruime tijd kunnen wennen aan de nieuwe kaarten app van Apple, sinds iOS 6 zijn de Google kaarten niet meer beschikbaar. In eerste instantie ziet de nieuwe kaarten app er strak en vernuftig uit, de app laat het echter nog steeds op enkele punten afweten. Zo is het niet meer mogelijk om gebruik te maken van Google Street view.

Dit komt vanzelfsprekend omdat dit een Google optie is, uiteraard is Street view te activeren in de onlangs uitgebrachte officiële Google Maps app. Afgelopen week is er een nieuwe app verschenen in de App Store waarbij het mogelijk is om Street View te activeren vanuit de kaarten app van Apple. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Download de 'Street View' applicatie
• Tap naast het zoekveld op de pijl
• Selecteer het bus-icon in de navigatiebalk
• Behoudt de huidige locatie bij het 'Begin-veld'
• Voer bij einde de locatie voor de streetview in

kaarten app

Automatisch wordt er een lijst met route-apps geopend, selecteer hier vervolgens de 'Street View' applicatie. Hierdoor wordt de app geopend en de 'Street view' van de gewenste locatie weergegeven. Vanuit hier kun je vervolgens navigeren door de omgeving met behulp van Street view opties. Uiteraard kun je deze optie ook gebruiken om bijvoorbeeld een treinreis te plannen met de NS reisplanner.

Streets 2 (Old Version)
Streets 2 (Old Version)Categorie: Navigation, Travel
Ontwikkelaar: FutureTap GmbH
iPad & iPhone  4+  15 MB DOWNLOAD  € 2.29

Screencast:

Meer tips over kaarten kun je hier terugvinden.Reacties


 • GerardR

  26 februari 2013 om 12:02

  Niet het gebruiksgemak dat we van Apple gewend zijn. Je moet gewoon Strre View kunnen openen met 1 druk op de knop in de Kaarten-app. De gebruiker wordt hier de dupe van gehakketak tussen de diverse concerns.

 • Cloverfield

  27 februari 2013 om 18:30

  @GerardR: dat klopt, het is net zo’n ongemak als Apple Maps. Dus lijkt me dit beter. Apple Maps is nog steeds een puinhoop. Als ik zoek op ‘madagascar’ krijg ik eerder een straatnaam in de vs dan het eiland naast continentaal Afrika.

  Google Maps voor op de iPad is een must voor een fijn gebruikersgemak.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!