Menu

20 november 2011

Handmatig foto’s toevoegen aan Fotostream

Met Fotostream kun je heel eenvoudig je foto’s synchroniseren tussen je verschillende Macs en iOS devices. Voor veel gebruikers is het automatisch synchroniseren van nieuwe foto’s geen optie vanwege ‘privacy’ redenen. Wanneer je toch incidenteel gebruik wilt maken van Fotostream om snel foto’s te delen met een andere Mac of de Apple TV dan is het ook mogelijk handmatig foto’s te delen.

Schakel het automatisch uploaden van nieuwe foto’s in iPhoto uit:

iPhoto ▸ Voorkeuren ▸ Fotostream ▸ optie: Upload automatisch.

Wanneer je nu een bepaalde foto via Fotostream wilt delen dan is dat mogelijk door de foto naar de ‘Fotostream’ optie in de linkerkolom van iPhoto te slepen. Automatisch zal de foto worden toegevoegd aan Fotostream, achter label zal een indicator verschijnen wanneer er foto’s wordt geupload.

Het kan voorkomen dat de toevoegde foto niet als laatste wordt weergeven in de Fotostream, dit komt omdat de foto’s worden gesorteerd op aanmaak-datum en niet op upload-datum. Wanneer er veel foto’s in Fotostream aanwezig zijn kan het soms even zoeken zijn naar de laatst toegevoegde foto.




Gerelateerde tips:




Reacties


  • DutchMob 20 november 2011 om 20:23

    Werkt helaas niet op de iPhoto ’09 versie.

  • Maykel 22 november 2011 om 0:13

    Ik verwijder ze liever handmatig individueel uit mijn photostream.. Maar dat kan (nog?) niet. Flinke misser naar mijn mening.

  • Rijk 15 maart 2012 om 22:09

    Kan dit ook op de iphone/ipad?

  • Janr 16 september 2012 om 15:15

    Hoe kan ik foto’s draadloos van mijn Iphone naar de rest van mijn apparaten overzetten ?

Een reactie toevoegen: