20 november 2011

Het MobileMe sync icon verwijderen uit de menubalk

De meeste Mac OS X Lion gebruikers zijn recentelijk overgestapt op van MobileMe naar iCloud. Nadat de migratie naar iCloud is voltooid heb je geen toegang meer tot de Synchronisatie voorkeuren van MobileMe. Dit is op zich geen probleem, echter wanneer je het in het verleden het synchronisatie icon voor MobileMe hebt geactiveerd dan kun je deze niet meer uitschakelen.

De optie voor de optie voor de symboolweergave was namelijk ook aanwezig in de Synchronisatie voorkeuren. Als je alsnog het synchronisatie symbool in de menubalk wilt kwijtraken dan is dat mogelijk met een hele simpele standaard truc.

Alle symbolen in de OS X menubalk die behoren tot native Mac OS X Applicaties en services kun je verwijderen met behulp van de cmd⌘ toets. Houd de cmd⌘ toets ingedrukt en klik op het synchronisatie symbool (of één van de andere symbolen) en sleep deze uit de OS X menubalk, door de muisknop los te laten verdwijnt het icon uit de menubalk.Reacties


 • Matthias

  20 november 2011 om 9:38

  Handig. Thanks!

 • Randy

  20 november 2011 om 10:52

  Ik dacht dat het een algemeen icoon was, dus dat hij alles gaat syncen, of het nou iCal, iCloud, Mail, Contacten of wat dan ook is. Maar het is dus echt alleen voor MobileMe?

 • Jan-Burger TROOST

  20 november 2011 om 12:56

  Je kunt met appeltje-sleep ‘elk’ icoon uit de menubalk halen. Inclusief geanimeerd wolkje… ;-)

 • Spoelly

  20 november 2011 om 13:04

  Zeer handige tip!

 • Van den Herreweghe Christian

  21 november 2011 om 11:46

  Awel… bij mij lukt dat hier niet….

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!